Κοινωνία

22/08/2023 - 18:28

Στο Πέραμα Γέρας έδεσε το άλογο πίσω από το Ι.Χ. του και.... πήγε βόλτα! Πρόστιμο!

"Τα άλογα ΔΕΝ είναι καρότσες"- Πρόστιμο για παράνομη μεταφορά αλόγου στη Γέρα Λέσβου . Τι αναφέρει η "ΚΙΒΩΤΟΣ"

Στις 16 Ιουνίου 2023, ένας φίλος της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης φωτοράφισε τη σκηνή που βλέπετε στην περιοχή Πέραμα Λέσβου: ένας συμπολίτης μας μάλλον θεώρησε ότι το άλογο είναι… καρότσα, οπότε το έδεσε πίσω από το ΙΧ του και το πήγε μια βόλτα στο δρόμο!

Αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη για το ίδιο το ζώο αλλά και για τους υπόλοιπους οδηγούς –καθώς μπορεί να γλιστρίσει και να πέσει -και είτε να χτυπήσει το ίδιο είτε να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Είναι επίσης ΚΑΙ παράνομη- και προβλέπεται πρόστιμο 500 έως 3.000 ευρώ, για παράβαση του άρθρου 3 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1/2005, και του Άρθρου 17 της ΚΥΑ 314754/2009 (ΦΕΚ 2025/Β/18-9-2009).

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης προχώρησε στις 20/6/2023 σε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ζητώντας τον εντοπισμό του δράστη (οι πινακίδες του οχήματος είχαν καταγραφεί) και σήμερα λάβαμε την ενημέρωση ότι ο οδηγός εντοπίστηκε από άνδρες του ΑΤ Γέρας και του επιβλήθηκε το σχετικό διοικητικό πρόστιμο.

Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για την άμεση ανταπόκριση.

Υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά ότι τα άλογα ΔΕΝ είναι καρότσες. Για τη μεταφορά τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να χρησιμοποιούνται ειδικά, κλειστά, μέσα μεταφοράς που προστατεύουν τόσο τα ίδια τα ζώα όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς.

Εάν αντιληφθείτε παρόμοιο περιστατικό καλέσετε ΑΜΕΣΑ την Τροχαία και το 100 ζητώντας την επιβολή των διοικητικών προστίμων στους δράστες!

δ

Μοιράσου το άρθρο!