Κοινωνία

30/12/2012 - 08:46

Συγχαρητήρια τελετή για τους νέους φοιτητές στο Πλωμάρι

Συγχαρητήρια τελετή για τους νέους φοιτητές στο Πλωμάρι

 

Για έκτη συνεχή χρονιά το διοικητικό συμβούλιο της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», οργάνωσε την συγχαρητήρια τελετή για τους νέους σπουδαστές και φοιτητές που αποφοίτησαν από τα Λύκεια του Πλωμαρίου.
Παρουσία του νέου αντιδημάρχου Δημήτρη Μουτζούρη, που εκπροσωπούσε τον δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο, του διευθυντή του Λυκείου Γρηγόρη Καλδέλη, και καθηγητών είκοσι νέοι σπουδαστές και φοιτητές με τους γονείς τους, άκουσαν τις προσφωνήσεις του γενικού γραμματέα του σωματείου Θεολόγου Πατερέλη και της πρώην λυκειάρχου Αμφιτρίτης Καζάζη και δέχτηκαν τα δώρα της Λέσχης, που τα αποτελούσαν τα βιβλία «Χειρόγραφη Φυσική» του Βενιαμίν, «Η θεωρία του Πανταχηκινήτου» του Αντώνη Ανδριώτη, «Το Πλωμάρι» του Δημήτρη Παπάζογλου και το «Ψάρι με κεφάλι και ουρά» του Ξενοφώντα Μαυραγάνη.
Εκτός από τις ομιλίες των μελών του Δ.Σ. διαβάστηκε και μήνυμα του εκτός Πλωμαρίου  προέδρου της Ξενοφώντα Ε.Μαυραγάνη, που αναφερόμενος στις θέσεις του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, για την παιδεία τόνισε πως «Σκοπός της μάθησης είναι η επίτευξη της τελείωσης, η οποία έγκειται στην πραγμάτωση των ιδιαιτέρων δυνατοτήτων της νόησης που διαθέτει ο άνθρωπος («Εντελέχεια»).
Η αγωγή, κατά συνέπεια, έχει ως αποστολή ή να συντελέσει στην πραγμάτωση του σκοπού της ύπαρξης, στην επίτευξη της ευδαιμονίας, ασκώντας τον άνθρωπο στην επιτέλεση της αρετής».
Σ’ αυτόν  ακριβώς τον σκοπό  αποβλέποντας ο πολιτιστικός μας σύλλογος, οργανώνει κάθε χρόνο αυτή τη μικρή γιορτή, ελπίζοντας να κατανοήσουν οι νέοι μας, την σημασία ύπαρξης του και για  άλλους  λόγους, που κάποιοι μέσα από τη πνευματική και μικρονοϊκή θολούρα τους, προσπαθούν να τον αφανίσουν. 

Μοιράσου το άρθρο!