Κοινωνία

30/11/2011 - 09:44

Συγκινητική εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου για το Στρατή Δούκα

Αφιερωμένο στο νεαρό αστυνομικό της ομάδας «ΔΙΑΣ» Στρατή Δούκα, που τραυματίσθηκε σοβαρά εν' ώρα καθήκοντος, κυνηγώντας με τη μοτοσυκλέτα του οδηγό οχήματος που δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικού κατά τη διενέργεια τροχονομικού ελέγχου, ήταν το ετήσιο γεύμα «Ευχαριστιών» του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ GRACE», που πραγματοποιήθηκε  σε γνωστό ξενοδοχείο της Μυτιλήνης.

Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών, τίμησε τον νεαρό αστυνομικό που παραβρέθηκε στο γεύμα σε αναπηρικό καροτσάκι, με αναμνηστική ασημένια πλακέτα, ενώ ανέλαβε πρωτοβουλία για την συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας, που θα επιτρέψει στο Στρατή Δούκα να διεκδικήσει να περπατήσει ξανά, μεταβαίνοντας σε ειδικό Νοσοκομείο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο λογαριασμός τραπέζης που θα δημιουργηθεί στο όνομα του αστυνομικού, θα ανακοινωθεί σύντομα και σ' αυτόν θα κατατεθούν και τα έσοδα από την εκδήλωση και τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Β. Αιγαίου Παναγιώτης Καπάρας, ο Διοικητής της '98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Μανώλας, η Αστυνομική ηγεσία, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Παναγιώτης Κορδονούρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Δημήτρης Κουρσουμπάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού , μέλη του Ροταριανού Ομίλου Λέσβου, μέλη του Club Λάϊονς, Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν με Εύφημο Μνεία οι δύο αξιωματικοί του Στρατού, που περνούσαν από το σημείο του ατυχήματος και έβγαλαν από τη θάλασσα τον τραυματία αστυνομικό, που είχε απολέσει και τις αισθήσεις του, κ.κ. Προκοπίου Παναγιώτης και Καπτάνος Λάζαρος.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Λέσβου θα συνεχιστεί και σε άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, ενώ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να συνδράμουν στη προσπάθεια, θα τυπωθεί αφίσα, που θα φιλοτεχνήσει δωρεάν η ζωγράφος Πρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Καίτη Μεσηνέζη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου Δημήτρης Αλεξίου, δήλωσε ότι η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία έχει την υποστήριξη του σωματείου και αξίζει να βρει μιμητές.

Μοιράσου το άρθρο!