Κοινωνία

27/09/2012 - 08:29

Σύλλογος Γονέων: ας καταργήσουν τα τροφεία για τα χαμηλά εισοδήματα

Σύλλογος Γονέων: ας καταργήσουν τα τροφεία για τα χαμηλά εισοδήματα

yle="text-align: justify; ">Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Παιδιών Ν.Λέσβου 

 Σε συνέχεια των αντιπαραθέσεων που για ευνόητους λόγους αναπτύσσονται στα Μ.Μ.Ε της πόλης μας, και προς άρση κάθε παρεξήγησης η οποία δε βοηθάει στην ορθολογική διαχείριση των προβλημάτων, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:
 Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Υ.Α 16065/2002 (πρότυπος κανονισμός λειτουργίας παιδικών σταθμών) με απόφαση του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ  που εποπτεύει τους Παιδικούς Σταθμούς, μπορεί να ορίζονται προϋποθέσεις απαλλαγής ή μείωσης των τροφείων σε περιπτώσεις οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα ή βάλλονται από άλλου είδους ζητήματα.
  Μετά την ακύρωση των αποφάσεων του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης», η Διοίκηση έχει επιφυλαχθεί με έγγραφο που έχει αναρτήσει σε όλους τους παιδικούς σταθμούς για την καταβολή των τροφείων που αφορούν τη φιλοξενία των παιδιών.
  Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, είναι στη διακριτική της ευχέρεια ακόμα και τώρα, εφόσον πραγματικά επιθυμεί να το πράξει, να λάβει απόφαση για απαλλαγή από την καταβολή τροφείων των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα.
  Τα στοιχεία τα οποία επικαλείται η Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ για όσες οικογένειες φέρονται ότι θα επιβαρυνθούν περισσότερο με την ισχύ των παλαιών αποφάσεων, δεν αποδεικνύουν πώς οι χαμηλών εισοδημάτων οικογένειες θα διευκολύνονταν από την καταβολή ιδιαίτερα αυξημένων τροφείων από άλλες οικογένειες μιας και η ίδια η κυρία πρόεδρος έχει παραδεχθεί δημοσίως πως η αύξηση των τροφείων δε θα λύσει το πρόβλημα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.
 Αντιθέτως η επί του παρόντος υιοθέτηση μιας ορθολογικής κλίμακας με αιτιολόγηση των οικονομικών στοιχείων που διαθέτει η Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» και η ύπαρξη ενός σχεδιασμού για σταδιακή κατάργηση των τροφείων στο μέλλον, αποτελούν πάγια θέση των γονέων..
 Καλούμε τη διοίκηση του Ν.Π. του Δήμου Λέσβου, να ασχοληθεί άμεσα με όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς που υπολειτουργούν (φιλοξενούν ελάχιστα παιδιά, δεν υπάρχει σίτιση σε όλους, δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό).
 
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του υπό σύσταση
συλλόγου με την επωνυμία 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!