Κοινωνία

29/10/2012 - 20:50

Συμμετοχή της Συνύπαρξης στις Γιορτές της Αγοράς

Συμμετοχή της Συνύπαρξης στις Γιορτές της Αγοράς

 

Τα μέλη της «Συνύπαρξης», ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου Λέσβου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν αυτές τις μέρες και με την ευκαιρία της μαζικής επίσκεψης τούρκων εκδρομέων στην πόλη μας, λόγω των εορτών του Κουρμπάν Μπαϊράμ.  
Πολυπληθής ομάδα μελών της «Συνύπαρξης» έστησε το περίπτερό της στη στοά «Βεκρέλλη» στην Κεντρική αγορά της Μυτιλήνης τα βράδια της περασμένης Τετάρτης και του Σάββατου. Εκεί καλωσόριζαν τους διερχόμενους τούρκους επισκέπτες, προσφέροντάς τους συμβολικά κεράσματα και ένα ποτηράκι κρασί, προσφορά της Λεσβιακής Οινοποιίας «Οινοφόρος». Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς συμπολίτες μας και τούρκους επισκέπτες στους οποίους παρέδιδαν για συμπλήρωση ερωτηματολόγιο σχετικό με την δράση και τους σκοπούς της Κίνησης. Τα αποτελέσματα της μικρής αυτής έρευνας θα ανακοινωθούν αργότερα.
Επίσης αυτές τις ημέρες τα μέλη της «Συνύπαρξης» θέλοντας να συμβάλλουν στη γενική προσπάθεια των φορέων της πόλης μας για καθαριότητα και ευπρεπισμό των δημόσιων χώρων, φύτεψαν τις ζαρντινιέρες στην είσοδο του Τελωνείου Μυτιλήνης. Οι γλάστρες αυτές εδώ και πολλά χρόνια παρέμειναν κενές και είχαν μετατραπεί σε χώρο σκουπιδιών. Σε συνεννόηση με την Διεύθυνση του Τελωνείου και του Δασαρχείου οι γλάστρες φυτεύτηκαν και κοσμούν (κατά τη γνώμη των μελών της Συνύπαρξης)  το σημείο αυτό, που είναι η πρώτη εικόνα του ξένου επισκέπτη στη πόλη μας.
 

Μοιράσου το άρθρο!