Κοινωνία

29/04/2014 - 10:30

Συν-υπάρχουμε για τα παιδιά μας....

Π

ραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πέργαμο το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού από τις 19 έως τις 24 Απριλίου.  Συμμετείχαν συγκροτήματα από 6 χώρες, Γερμανία, Μολδαβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.

          Η Ελληνική συμμετοχή προέκυψε μετά από παράκληση του φίλου δημάρχου Περγάμου Μεχμέτ Γκιονέντζ προς τη Συνύπαρξη να εξασφαλίσει συγκρότημα από τη Λέσβο. Έτσι την Ελλάδα εκπροσώπησε στο Φεστιβάλ το παιδικό χορευτικό τμήμα του Πανγεραγωτικού Συλλόγου.  Τα παιδιά πήραν μέρος στην παρέλαση των συγκροτημάτων στην κεντρική Λεωφόρο της Περγάμου και χόρεψαν ελληνικούς χορούς στην κεντρική πλατεία και στο στάδιο της πόλης.  Να σημειωθεί ότι τα παιδιά φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες με παιδιά αντίστοιχων ηλικιών.

          Τα μέλη της Συνύπαρξης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά το Δήμαρχο κ. Μεχμέτ Γκιονέντζ για την πρόσκληση, και την εργαζόμενη στο δήμο καλή μας φίλη Νεσρίν Ερμίς που φρόντισε και οργάνωσε τα πάντα σε σχέση με την ελληνική αντιπροσωπεία.

          Επίσης θερμές ευχαριστίες στα παιδιά του Πανγεραγωτικού Συλλόγου, τους συνοδούς τους και το δάσκαλό τους Βασίλη Αγκοπιάν.

 

Μοιράσου το άρθρο!