Κοινωνία

18/12/2012 - 14:59

Συνέχεια στην τραγωδία... Αναγνωρίστηκαν δύο από τις 21 σορούς του ναυαγίου

Συνέχεια στην τραγωδία...

trong>Αναγνωρίστηκαν σήμερα το πρωί δύο από τις 21 σορούς του ναυαγίου που συνέβη την Παρασκευή τα ξημερώματα ανοικτά της Λέσβου. Πρόκειται για τον  17χρονο Fahim Hatzap  αφγανικής καταγωγής και τον 42χρονο Avalmir Hatzi επίσης αφγανικής καταγωγής και πατέρα πέντε παιδιών. Αμφότεροι  αναγνωρίστηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία κατέφθασαν στο νησί μόλις πληροφορήθηκαν για το περιστατικό του ναυαγίου.


Ο Mohamedi Ashin αναγνώρισε σήμερα το νεκρό 17χρονο ξάδερφό ανάμεσα στους 21 νεκρούς του ναυαγίου. Ο Ashin ήρθε πριν από τέσσερις μέρες από την Νάξο όπου και διαμένει. Στη μοιραία λέμβο βρίσκονταν ο αδελφός του και ο ξάδελφος του.   Όπως μας είπε  ο Ashin:  «ο αδελφός μου επιβίωσε και αυτή τη στιγμή κρατείται στην Τουρκία. Με τον ξάδελφό μου ήταν μαζί από μικρά παιδιά. Δε γνωρίζει πως έχει πεθάνει και δεν ξέρω πως θα του το πω. Θέλω η σορός του ξάδελφού μου να πάει στο Αφγανιστάν  και ο αδελφός μου να έρθει με ασφάλεια από την Τουρκία».

Ο Sangin Akbar αναγνώρισε τον 42χρονο αδελφό. Ταξίδεψε από τη  Σουηδία   όπου ζουν αυτός και η  αδελφή του μόλις έμαθε για το ναυάγιο. Την προηγούμενη ημέρα του ναυαγίου είχε μιλήσει με τον αδελφό του και  από τότε έχασε επαφή. Ο Akbar μας είπε: «Ο αδελφός μου είχε φτάσει στην Κωνσταντινούπολη όταν μιλήσαμε για τελευταία φορά και μου είπε πως θα ταξίδευε για Ευρώπη. Ο γιός του με παίρνει τηλέφωνο και με ρωτάει αν ο πατέρας του είναι καλά. Τώρα θέλω ο αδελφός μου να μεταφερθεί στο Αφγανιστάν».

 

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ




Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του μοναδικού επιζόντα

Μοιράσου το άρθρο!