Κοινωνία

19/02/2024 - 07:01

Συνεχίζονται οι φόλες στην Καλλονή! Ένα συγκλονιστικό κείμενο - έκκληση

Οι φόλες εχουν αφαιρέσει με βάναυσο τρόπο τη ζωή σε δεκάδες σκυλάκια και γατούλες τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή «ΣΟΑ» Καλλονής.

Ένα από αυτά τα σκυλάκια ήταν και ο «Μπελάς» με τον Παναγιώτη Φράγκο να «ραγίζει» την καρδιά μας με τα όσα έγραψε για εκείνον!

Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ για όποιον γνωρίζει να απευθυνθεί στις αρχές! Πρέπει να επιβληθεί η πιο βαριά τιμωρία στον απάνθρωπο που κάνει κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα να αποτραπούν όσοι σκέφτονται να το κάνουν !

Το κείμενο του Παναγιώτη Φράγκου…

Ήσουν ο Μπελάς .. εμφανίστηκες στα Δαφια πριν σχεδόν 3 χρονια επειδή κάποιος σε παράτησε .Σε αγαπήσαμε στη γειτονιά παραφορα γιατί αν και φοβικός ήσουν εξαιρετικά καλός ,υπομονετικός και υπέρμετρα έξυπνος .ολοι προσπαθήσαμε να σε βάλουμε στο σπίτι μας , να γίνεις ένα κατοικίδιο σκυλί και να σωθείς από τους κινδύνους του δρόμου . Ήσουν όμως αντισυμβατικός. Επαναστάτης . Ελεύθερος . Μισούσες το λουρί , τους κανόνες , ηθελες τους δικούς σου όρους στη συγκατοίκηση . Αναπόφευκτα βρέθηκες να ανήκεις σε όλους μας και συγχρόνως να μην ανηκεις σε κανέναν . Ένιωθα ωστόσο ότι έχω ευθύνη απέναντι σου . Μου έδειχνες απίστευτη αγάπη και αφοσίωση . Με ακολουθούσες καθημερινά στο ιατρείο , είχες μια θέση μόνιμα στο χαλάκι κάτω απ το κλιματιστικο , είχες συγκεκριμένη ώρα που έτρωγες το πρωινό σου , συγκεκριμένη ώρα που έκανες τη βόλτα σου και μετά πάλι πίσω , σπίτι μου . Τον πρώτο χρόνο ακολουθούσες το αυτοκίνητο , μετά αποφάσισες πως είναι χαζό αυτο και επιτέλους δέχτηκες την πρόταση να γίνεις συνοδηγός . Στο σπίτι είχε μεσημεριανό φαγητο , 1-2 ώρες υπνο και οπωσδήποτε έξοδο η οποία ανάλογα την περίοδο - ήσουν κι ερωτυλος- μπορούσε να κρατήσει από ώρες έως και ημέρες . Ηξερα όμως πως θα επιστρέψεις . Να χτυπήσεις την πορτα και να τρέξεις στο στρωμα σου . Μισούσες τις καταιγίδες και τις βροντές , τα βεγγαλικά , τους πυροβολισμούς .ηθελες μόνο λίγο φαγητο , πολλα χάδια , κι ένα ζεστό μέρος να ξεκουραστείς ανάμεσα στις περιπέτειες σου .. στα έδινα απλόχερα μέχρι που τις τελευταίες μέρες η απουσία σου έγινε ιδιαίτερα αισθητή . Μέχρι που ακούσαμε ότι ρίχνουν φόλες στην καλλονη που έχουν σκοτώσει δεκάδες ζωάκια . Ήσουν ενα από αυτα ..

Μια ζωή προσεχω αδέσποτα , έχω σκύλο και γάτες στο πατρικό μου , έχω βιώσει τον πόνο της απώλειας αλλά στη δίκη σου περίπτωση νιωθω διαφορετικά. Γιατί βρέθηκες εξορισμένος από κάποιον που σε βαρέθηκε και πεθαμένος απο κάποιον που απλα το αποφάσισε . Βρέθηκες και στις δυο περιπτώσεις να εισαι το θύμα δυο συμπεριφορών που χρήζουν ψυχιατρικής εκτίμησης , βρέθηκες να εισαι το θύμα μιας άρρωστης κλειστής κοινωνίας .

Μιλήστε αν ξέρετε , βοηθήστε αν μπορείτε , δώστε λίγη τροφη, νερό και χάδια αν σας περισσεύουν .

Να είστε Άνθρωποι , να ξεχειλίζει η καρδιά σας από αγάπη . Για τους ανθρώπους , για τα ζώα , για τη φυση γυρω σας. Και με ένα μαγικό τρόπο όλα θα γίνουν καλύτερα …

 

πηγη: kalloninews.gr

Μοιράσου το άρθρο!