Κοινωνία

08/02/2022 - 16:14

Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά, μαχητικά και μαζικά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ

Χαιρετίζουμε τον λαό της Λέσβου, την εργατιά, την αγροτιά, τις γυναίκες και την νεολαία που έδωσε το παρόν στη Βάστρια την Δευτέρα 7 Φλεβάρη. 

 

       Χαιρετίζουμε τους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, την Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων και τους αγροτικούς Συλλόγους, τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους, τους επαγγελματικούς φορείς και τους αιρετούς, τις Επιτροπές Αγώνα, που με την σειρά τους κάλεσαν στην χθεσινή συγκέντρωση. Επίσης χαιρετίζουμε την Επιτροπή Αγώνα Μανταμάδου, που με την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου, έφτασε πρώτη στον χώρο που ετοιμάζουν για να γίνει η νέα δομή.

 

      Η βροχή και ο αέρας δεν απέτρεψαν την μεγάλη προσέλευση που είχαν οι προσυγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη, σε Μανταμάδο και Διαβολόρεμα, δημιουργώντας ένα ατέλειωτο κομβόι που έφτασε στη Βάστρια, απαιτώντας από την Κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει κάθε εργασία και να πάρει τα μηχανήματα από τον χώρο. 

 

    Το σύνθημα «Ούτε στη Βάστρια, ούτε και πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά» ακούστηκε από εκατοντάδες κόσμου στη Βάστρια, που έδωσαν το παρόν αλλά και την υπόσχεση πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι το κλείσιμο κάθε δομής στο νησί.  

ω

ψ

    Η χθεσινή κινητοποίηση ήταν μία δυναμική απάντηση στην επιμονή και την εμμονή της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δομής-φυλακής και καλούμε τον λεσβιακό λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για ακόμα πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες το επόμενο διάστημα. 

 

     Η Κυβέρνηση βρήκε χρήματα για το χτίσιμο της δομής-φυλακής, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία του λαού, την ακρίβεια που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, λέει πως δεν έχει ούτε ένα ευρώ. Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις του εργατικού κέντρου, για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων, θα πολλαπλασιαστούν, ώστε να δυναμώσει η διεκδίκηση από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων και τους άλλους φορείς. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα μας, για τα δικαιώματά μας, κόντρα  στην πολιτική που μας τα αφαιρεί.

 

Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά, μαχητικά και μαζικά μέσα από τα σωματεία μας. 

Μοιράσου το άρθρο!