Κοινωνία

14/06/2022 - 15:00

Τα εξαφανισμένα κουταβάκια του Πολιχνίτου δικαιώθηκαν.... 4 χρόνια μετά!

Καταδικάστηκε ο άνδρας που εξαφάνισε αδέσποτα κουταβάκια από την περιοχή του Πολιχνίτου Λέσβου το 2018. Από την Κιβωτό Μυτιλήνης:

ΔΕΗ

women

Τον Οκτώβριο 2018, ένας καλός συμπολίτης μας από την ευρύτερη περιοχή του Πολιχνίτου Λέσβου μάζεψε 3 αδέσποτα κουταβάκια «για να τα φέρει στην φιλοζωική», όπως είπε στους περίοικους. Οι άνθρωποι επικοινώνησαν με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης για να μάθουν τι απέγιναν τα κουτάβια -και προφανώς εμείς δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα. Και έτσι προβήκαμε σε καταγγελία στο ΑΤ Πολιχνίτου για να μάθουμε που βρίσκονται και τι απέγιναν τα κουτάβια- τα οποία δεν ανευρέθηκαν ποτέ.


Την Πέμπτη 9/6/2022, μετά από πολλές αναβολές λόγω και των lockdown εκδικάστηκε η υπόθεση. Ο καλός συμπολίτης μας δήλωσε ότι «αγαπάει τα ζώα» και τα πήρε «για να τα πάει σε κτηνιατρείο στην Καλλονή για να τους παρασχεθεί φροντίδα», αλλά -καθώς τα είχε βάλει στην καρότσα του αγροτικού του- αυτά πήδηξαν και χάθηκαν μέσα στο δάσος και «παρότι έψαξε πολύ, δεν κατάφερε να τα βρει».

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από αυτές τις δικαιολογίες και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων προς 10 ευρώ η κάθε μονάδα (1.000 ευρώ).

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση καθώς για πρώτη φορά στη Λέσβο τιμωρείται κάποιος ο οποίος εγκαταλείπει αδέσποτα ζώα στο πουθενά, είτε για να πεθάνουν είτε για να μεταφέρει το πρόβλημα «στην αυλή του γείτονα». Ας καταλάβουμε όλοι πλέον ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν «λύνεται» με το να παρατάμε στο διπλανό χωριό (ή ακόμα χειρότερα). Λύνεται μέσω της στείρωσης -αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Και η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση υπενθυμίζει τις ποινές που περιμένουν όσους νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στα αδέσποτα πλάσματα.

Μοιράσου το άρθρο!