Κοινωνία

02/09/2019 - 21:22

Τα πρώτα λεωφορεία με τους πρόσφυγες από τη Λέσβο κατέφθασαν στο Κιλκίς

m

Τα πρώτα λεωφορεία, με πρόσφυγες και μετανάστες, που κατέφτεσαν το απόγευμα από τη Μόρια, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφίχθησαν πριν από λίγη ώρα, στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

 

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Γιαγλή, από το DRC (Danish Refugee Council), που υποστηρίζει την διαχείριση του συγκεκριμένου camp, έχουν ήδη στηθεί 200 σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους νεοαφιχθέντες. “Πρόκειται για μια προσωρινή λύση, λόγω των αυξημένων ροών που έχουν δημιουργήσει μια επείγουσα κατάσταση” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαγλής, σημειώνοντας πως εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

 

Νωρίτερα:

Κατέπλευσε στις 6 περίπου το απόγευμα , στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το "Καλντέρα Βίστα" το πρώτο από τα δύο πλοία που θα μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο, σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας.

   Αύριο, γύρω στις 6 π.μ., έχει προγραμματιστεί η άφιξη του δεύτερου πλοίου στη Θεσσαλονίκη, που θα μεταφέρει 722 άτομα από τη Λέσβο. Σύμφωνα με πηγές από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι 343 αιτούντες θα κατανεμηθούν σε διάφορες δομές της Βόρειας Ελλάδας (κέντρα φιλοξενίας και ξενοδοχεία) και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα.

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

φωτο: Πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάζονται σε λεωφορεία μετά την αποβίβασή τους από το πλοίο "Καλντέρα Βίστα", που έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το κέντρο υποδοχής της Μόριας όπου βρίσκεται στη Λέσβο, και κατόπιν μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Μοιράσου το άρθρο!