Κοινωνία

12/06/2012 - 14:10

Θα δίνουν κλήσεις και στους ποδηλάτες της Μυτιλήνης;

Συστάσεις προς τους ποδηλάτες να μη διέρχονται από το πεζοδρόμιο της προκυμαίας Μυτιλήνης γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από τη Λιμενική Αρχή. Αιτία σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι καταγγελίες που δέχθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για επικίνδυνη οδήγηση ορισμένων ποδηλατών.

Μάλιστα από δικαστική λειτουργό καταγγέλθηκε, ότι ποδηλάτης που πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς παραλίγο να συγκρουστεί με πεζό.

Λιμενοφύλακες, ζητούν από ποδηλάτες, ομολογουμένως πολύ ευγενικά , να απομακρυνθούν από το πεζοδρόμιο. Έτσι, τα στελέχη του τμήματος τροχαίας του λιμενικού σώματος επιφορτίζονται πλέον, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων τους, να προειδοποιούν τους ποδηλάτες και να βεβαιώνουν παραβάσεις όταν αυτοί δε συμμορφώνονται. Αυτό βέβαια για το οποίο δεν ενημερώνει κανείς τους ποδηλάτες είναι για τον τρόπο που μπορούν να κινούνται ασφαλείς στην πόλη, αφού οι ποδηλατόδρομοι παραμένουν στα χαρτιά. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ η κίνηση οποιουδήποτε τροχοφόρου σε πεζοδρόμιο συνιστά παράβαση.

Ο ποδηλάτης Στέλιος Κραουνάκης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Χρησιμοποιώ το ποδήλατο σχεδόν αποκλειστικά στις καθημερινές μου μετακινήσεις και δεν έχω διαπιστώσει τέτοιες συμπεριφορές. Μάλλον πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολύ συμπολίτες μας καταφεύγουν στο ποδήλατο που είναι φθηνό και οικολογικό μέσο μετακίνησης. Τέτοια περιστατικά σίγουρα θα αποθαρρύνουν αρκετούς. Η εμπειρία από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχει δείξει πως πεζοί και ποδηλάτες συμβιώνουν αρμονικότατα. Επίσης τίθεται και ζήτημα ασφάλειας. Πολλές φορές με ακολουθεί και ο μικρός μου γιος και είναι αδύνατο να διασχίσουμε την προκυμαία. Επιπλέον, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για τους ποδηλατόδρομους και είναι απορίας άξιον γιατί έχει μείνει στάσιμη η υπόθεση αυτή. Έχουμε φτάσει στο σημείο να διώχνουμε τους ποδηλάτες από τα πεζοδρόμια ενώ η πλατεία Σαπφούς αποτελεί εδώ και καιρό πάρκινγκ για μηχανάκια και ταξί και τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές που εμποδίζουν την διέλευση των πεζών.»

πηγη: Ηλίας Μαραβάς / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!