Κοινωνία

23/01/2017 - 20:16

Τι συμβαίνει στο πλοίο που φιλοξενεί τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη; Καταγγελίες για φαγητό & για βίαιη συμπεριφορά

Στην κατάσταση των προσφύγων στη Λέσβο αναφέρεται σε άρθρο της η εφημερίδα EL Mundo, συγκεντρώνοντας καταγγελίες ότι μόνο για τις συνθήκες στο πολεμικό πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους φιλοξενήσει, αλλά και για βία εναντίον τους, όπως και για την ποιότητα του φαγητού.

Ο απεσταλμένος της ισπανικής εφημερίδας, σημειώνει ότι ενώ το πλοίο, «μια φορτηγίδα όπως αυτές που χρησιμοποιούνταν για εκφορτώσεις στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο», έφτασε για να φιλοξενήσει 500 ανθρώπους, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 100 και μάλιστα κάτω από πολύ κακές συνθήκες.

Μέσα στο πλοίο υπάρχουν κουκέτες, όχι όμως και τουαλέτες με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πρέπει να το εγκαταλείψουν για να κάνουν την ανάγκη τους ή ένα ντούς. Όμως δύο άλλα θέματα τους απασχολούν περισσότερο, σύμφωνα με την εφημερίδα:

Η βία με την οποία αντιμετωπίζονται, καθώς Kαμερουνέζος καταγγέλλει ότι τους φέρθηκαν βίαια όταν διαμαρτυρήθηκαν για το φαγητό, και το ίδιο το φαγητό. «Υπάρχουν δυο τύποι εκεί που είναι ρατσιστές. Ένας σύντροφος μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μαυρισμένο μάτι από χτύπημα», λέει ο Kαμερουνέζος που ζητά να μην αναφερθεί το όνομά του υπό το φόβο των αντιποίνων. «Δεν μας θέλουν εδώ και το φαγητό που μας δίνουν είναι σκουπίδια», λέει. «Επτά ημέρες κοτόπουλο και ρύζι κάθε μέρα, αν υπάρχει κοτόπουλο». Κάποιος άλλος από την Γκαμπόν συμπληρώνει: «Βλέπεις αυτά τα σκυλιά, ούτε αυτά δεν τρώνε τα τρόφιμα που μας δίνουν».

 

Πηγή: www.lifo.gr

Μοιράσου το άρθρο!