Κοινωνία

11/06/2023 - 10:30

Την Κυριακή 11 Ιουνίου γιορτάζουμε την μάχη για τη ζωή....και διεκδικούμε!

O Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου σας ενημερώνει, ότι την Κυριακή 11/6/2023 θα γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου, με ένα συμβολικό περίπατο των μελών μας, εθελοντών, φίλων και συμμετεχόντων Συλλόγων από το Δημοτικό Θέατρο μέχρι τα Τσαμάκια.

Στόχος της παγκόσμιας αυτής ημέρας είναι να διαδώσουμε ότι ο καρκίνος με την πρόοδο της ιατρικής και της έρευνας δεν είναι πλέον «επάρατος νόσος», εφόσον υπάρχει ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Να τιμήσουμε και να θυμηθούμε τους καρκινοπαθείς που χάθηκαν, αλλά και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και  αισιοδοξίας στους ογκολογικούς ασθενείς.

Και να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο Διαγνωστικό-Θεραπευτικό Κέντρο με τη στήριξη και προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.

Εκκίνηση: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, 10.30 π.μ.

 

 

H ανακοίνωση - κάλεσμα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια  Πολιτισμού  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου διοργανώνουν την Κυριακή 11/6/2023 και ώρα 10.30 δράση ευαισθητοποίησης με αφορμή την   Παγκόσμια Ημέρας Επιζώντων  του Καρκίνου, η οποία θα περιλαμβάνει ένα συμβολικό περίπατο των μελών του Συλλόγου καρκινοπαθών Λέσβου, εθελοντών, φίλων και συμμετεχόντων Συλλόγων από το Δημοτικό Θέατρο μέχρι τα Τσαμάκια, όπου και θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική-μουσική εκδήλωση.

Στόχος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα είναι να μάθουμε όλοι μας ότι ο καρκίνος με την πρόοδο της ιατρικής και της έρευνας δεν είναι πλέον «επάρατος νόσος», εφόσον υπάρχει ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.

Να τιμήσουμε και να θυμηθούμε τους καρκινοπαθείς που χάθηκαν, αλλά και να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και  αισιοδοξίας στους ογκολογικούς ασθενείς.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε: λόγω της  θητείας μου ως αντιδημάρχου επί 9 έτη,  είχα την τύχη να είμαι εξ αρχής στο πλάι και στα γεννητούρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου. Από τότε μέχρι τώρα ο Σύλλογος με τις πολλαπλές δράσεις και την προσφορά του έχει αποδείξει πως δεν υπάρχουν όρια στο “Μπορώ” των ανθρώπων αρκεί να υπάρχει η θέληση. Επειδή εμείς ως Περιφερειακή αρχή θεωρούμε κάθε δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου- αλλά και κάθε συλλόγου που ενεργοποιείται στην πρόληψη και ενημέρωση για θέματα  που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας-   δράση που προάγει τον Κοινωνικό μας Πολιτισμό, σας προσκαλούμε όλους να δώσουμε το παρόν την Κυριακή στην εκδήλωση μας αυτή. Ο καρκίνος στα πολιτισμένα κράτη μπορεί νικηθεί, αρκεί να το προσπαθήσουμε όλοι μας!”.  

 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  H αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

ΑΝΤΩΝΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού

Περιφέρειας  Βορείου  Αιγαίου

δδ

Μοιράσου το άρθρο!