Κοινωνία

14/10/2021 - 17:20

Την Παρασκευή στην οδό Βουρνάζων στη Μυτιλήνη πλένουμε τα χέρια μας...

Αγαπητοί φίλοι,

Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών γιορτάζεται από το 2008, στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη PPPHW (Public-Private Partnership for Handwashing) μια  Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για το Πλύσιμο των Χεριών, που συσπειρώνει δημόσιους φορείς και γνωστές πολυεθνικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, που κατασκευάζουν προϊόντα ατομικής υγιεινής.

Στόχος των εμπνευστών της, που έχουν την υποστήριξη του ΟΗΕ, είναι η διαφώτιση και η κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι, μια καθημερινή και απλή δραστηριότητα, που σώζει ζωές, κυρίως στον Τρίτο Κόσμο.

Σύμφωνα με έρευνες, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από μολυσματικές ασθένειες, που στις φτωχές χώρες του πλανήτη είναι συχνά θανατηφόρες.

Η ΑΣΤΕΡΙΑΣ ΑΜΚΕ, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της Μυτιλήνης σχετικά με τη σημασία του πλυσίματος των χεριών θα εγκαταστήσει σταθμό πλυσίματος χεριών στο προαύλιο του OpenSpace του κτιρίου όπου στεγάζεται, στην οδό Βουρνάζων 25 (απέναντι από τον ΟΤΕ). Παρόμοιοι σταθμοί λειτουργούν μέσα στο ΚΥΤ Λέσβου και τους διαχειρίζονται εθελοντές φιλοξενούμενοι στο ΚΥΤ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00 και κατά τη διάρκειά της θα δίνονται, δωρεάν, στους χρήστες του σταθμού, σαπούνια, μάσκες και μπλουζάκια με το μήνυμα της ημέρας.

Σας περιμένουμε και με χαρά θα σας φιλοξενήσουμε στο χώρο μας για να συζητήσουμε μαζί για τη σημασία του πλυσίματος των χεριών.

Για τον Αστερία

Δημήτρης Μουρατίδης

Μοιράσου το άρθρο!