Κοινωνία

20/06/2012 - 10:00

Την Πέμπτη έρχονται τα "Πετζετέλ" στη Μυτιλήνη

yle="text-align:justify;">Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν εγκατασταθεί όλα τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα στα νησιά της περιφέρειας μας όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διοικητής ΠΥ Μυτιλήνης Ελευθέριος Ελευθεριάδης.

Οι εκλογές καθυστέρησαν τη διαδικασία, ήδη όμως έχουν φτάσει στη Σάμο τα δύο «Καναντέρ», σήμερα φτάνει στη Χίο το πυροσβεστικό ελικόπτερο και μέχρι την Πέμπτη 21/06/2012 θα φτάσουν στη Λέσβο τα δύο «Πετζετέλ». Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης των εποχικών πυροσβεστών και χθες 26 εποχικοί πυροσβέστες υπέγραψαν τις τετράμηνες συμβάσεις τους.

Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο προσελήφθηκαν 59 πυροσβέστες πενταετούς θητείας ενώ χθες ανέλαβαν υπηρεσία άλλοι 6 ολοκληρώνοντας την στελέχωση της υπηρεσίας. Ο κύριος Ελευθεριάδης τόνισε ότι κατανοεί τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων τους κάλεσε όμως να ολοκληρώσουν τους καθαρισμούς ξηρών χόρτων κυρίως στις βασικές οδικές αρτηρίες προκειμένου να βοηθηθεί το έργο της πυροπροστασίας καλώντας παράλληλα όλους τους πολίτες να σεβαστούν και να τηρήσουν τις σχετικές απαγορεύσεις στη χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Επίσης ο κύριος Ελευθεριάδης τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στην ευρύτερη περιοχή της Πέτρας και από τον Δήμο Λέσβου καλούνται όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας προκειμένου να το δηλώσουν. Ήδη 12 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ για τον εθελοντή πυροσβέστη καλύπτεται από το Δημόσιο η ασφαλιστική εισφορά του και ο χρόνος υπηρεσίας προσμετράται στα συντάξιμα του.

 

πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!