Κοινωνία

02/01/2016 - 16:33

Τον προσέλαβαν ως μεταφραστή Φαρσί στη Μυτιλήνη αλλά η ALPHA Bank διαφωνεί...

Δ

ύο μεταφραστές απέκτησαν πρόσφατα τα εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο των ιατρών να παρέχουν φροντίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρονται. Το Νοσοκομείο υπέβαλλε σχετικό αίτημα στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» – καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνει πρόσληψη μεταφραστών – και αμέσως ικανοποιήθηκε. Σε αυτή την περίπτωση η συνεργασία  φορέων του Δημοσίου με ΜΚΟ απέδωσε προς όφελος πάντα των προσφύγων και μεταναστών. Όταν υπάρχει συνεργασία και συντονισμός τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά.

 
 
Το παραπάνω σχόλιο από την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" έχει συνέχεια για τον έναν από τους δύο μεταφραστές όπως μας ενημερώνει από την Αγιάσο ο κ. Δημοσθένης Σκλεπάρης.
 
Ο ένας απο τους δυο μεταφραστές της γλώσσας Φαρσι (γλωσσα Αφγανισταν και Ιραν) είναι μια γνωστή φυσιογνωμία στους παροικούντες την Αγιασο.
 
Πρόκειται για τον Φαιζι τον μονο Αφγανο (φώτο) που εχει παραμεινει στην Αγιασο απο τους ανηλίκους ασυνόδευτους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο Σανατοριο της Αγιασου (βιλα αζαντι).
Το παιδί αυτο το οποιο πρόσφατα εδωσε εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και πήρε το δίπλωμα, που παρακολουθεί μαθήματα Ελληνικών στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, προσφατα προσλήφθηκε απο τους MSF (Γιατρούς Χωρίς Σύνορα) σαν μεταφραστής .
 
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τον στείλανε στο Βοστανειο όπου η βοήθεια του για την επικοινωνία των προσφυγων με το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου είναι σημαντική.
Όμως εδω πρέπει να αναφέρουμε οτι μια εβδομάδα τωρα προσπαθεί να βγάλει ένα λογαριασμό τράπεζας για να μπορέσει να πληρωθεί και η μεγάλη κυρία της Ελληνικής Τραπεζικής η Αλφα Bank αρνειται να το κάνει. Ενω έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τον υποχρέωσε να υποβάλει εκπρόθεσμη φορολογική δηλωση για την έκδοση του λογαριασμού. 
 
Αφού ολοκληρώθηκε η η υποβολη της φορολογικής δήλωσης ξαναπήρε αδεια απο τη δουλεια του και ξαναπήγε στη Τράπεζα για να βγαλει το λογαριασμο για να πληρωθει. Αμ δε. Ηταν λεει η τελευταια μερα ισχύος της ροζ κάρτας του. Η νέα κάρτα μπορεί να ερθει σε 2 εως 3 μηνες.
 
Έτσι σήμερα πρωτοχρονιά που ολοι γιορτάζουμε και ευχόμαστε καλη χρονιά αυτός δεν εχει πληρωθεί και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.
 
Αλλα ας αφήσουμε τα αστεια. Αν ένας άλλος Φαιζι ερχόταν με 100.000.000 ευρω να επενδύσει στη χώρα ειναι βέβαιο οτι θα εκανε ανάστροφη και θα εφευγε τρέχοντας. Οπως εχουν φυγει πολλοι αλλοι επενδύτες μεχρι τωρα και οπως θα φύγουν στο μέλλον ακομα πιο πολλοί με αυτη τη νοοτροπία μας.
 
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αυτή τη χώρα.

Μοιράσου το άρθρο!