Κοινωνία

09/08/2013 - 15:52

Τον συνέλαβαν, τον διέσυραν ενώ είχε ρυθμίσει τα χρέη του !!!! - Επιστολή προς αποκατάσταση της αλήθειας από επαγγελματία της Λέσβου

ign="center">Από το δικηγόρο κ.  Δημήτριο Ζουμπίλη λάβαμε την παρακάτω επιστολή για λογαριασμό του πελάτη του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,  

Ονομάζομαι (σημείωση Lesvosnews.net στοιχεία στη διάθεση της Ιστοσελίδας)  και είμαι κάτοικος Αγίας Παρασκευής  Λέσβου. Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια κατάφορη αδικία που υπέστην από την  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων .

Την 22-7-2013, συνελήφθηκα από αστυνόμους του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής για βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 41.248,29 Ευρώ. Έπειτα οδηγήθηκα ενώπιον της Εισαγγελέως Μυτιλήνης, στην οποία κατά τη διάρκεια της απολογίας μου, προσκόμισα έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ξεκάθαρα ότι είχα μπει σε καθεστώς ρύθμισης χρεών δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ.   16558/17-7-2013 αίτησης μου προς τη Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης, σύμφωνα  με τον νόμο 4152/2013 με Α/Α Ρύθμισης 1295/17-7-2013. Δηλαδή πέντε (5) ημέρες πριν τη σύλληψή μου, είχα κάνει τους απαραίτητους διακανονισμούς με τη Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης!!!!!!!. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, μετά από αυτό διέταξε να αφεθώ ελεύθερος, και να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση. Παρόλα τα παραπάνω το  Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντελώς αυθαίρετα και βιαστικά, προφανώς για να προβάλλουν το σημαντικό έργο που επιτελούν τα όργανα δημόσιας τάξης στο νησί μας, εξέδωσε δελτίο τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: «Σήμερα (22-7-2013) το πρωί, συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής, ημεδαπός ηλικίας 52 ετών, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 52χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο , που ανέρχονται σε 41.248,29 ευρώ» .

Την 26-7-2013 υπέβαλα  την υπ’ αριθμ. πρωτ.  9001/23/11 αίτηση προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, για την έκδοση δελτίου τύπου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια από το εσφαλμένο δελτίο τύπου, της παραπάνω υπηρεσίας με ημερομηνία 22-7-2013 , το οποίο έλαβε δημοσιότητα με αρνητικές επιπτώσεις ,ψυχολογικές και επαγγελματικές  για το άτομό μου, καθώς κατοικώ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε μια κλειστή κοινωνία όπως αυτή της Αγίας Παρασκευής, οπού όλα θέλοντας και μη γνωστοποιούνται . Η απάντηση που έλαβα όμως ήταν ότι η παραπάνω υπηρεσία δεν είναι αρμόδια για την ανακοίνωση αποφάσεων δικαστικών Αρχών!!!!!!!.

Επειδή όλη η τοπική κοινωνία της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου γενικότερα, αναγνωρίζει το σημαντικό αγώνα που κάνετε σαν Μέσο ενημέρωσης για την παροχή προς αυτή ειδήσεων και δημοσιευμάτων  που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με την παρούσα , και προς αποκατάσταση της τιμής μου ,της υπόληψής μου, και της γενικότερης αλήθειας,  παρόλο που δεν αναφέρομαι ονομαστικά στο δημοσίευμα σας, θα παρακαλούσα όπως δημοσιεύσετε την σύλληψή μου, στη διαδικτυακή  σας σελίδα, έπειτα από το δελτίο τύπου που σας είχε αποσταλεί από το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το παρακάτω:

 

«Ο 52χρονος συλληφθείς την 22-7-2013 από την Αγία Παρασκευή, αφέθηκε ελεύθερος, διότι όπως προέκυψε είχε ήδη  προβεί σε νόμιμη ρύθμιση των οφειλών του προς το ελληνικό δημόσιο, δυνάμει του Νόμου 4152/2013 γεγονός το οποίο αναστέλλει την ποινική του δίωξη».

 

Αγία Παρασκευή 9/8/2013

Μετά τιμής ,

 (σημείωση Lesvosnews.net στοιχεία στη διάθεση της Ιστοσελίδας) 


 

Το Lesvosnews.net δημοσιεύει την επιστολή όχι μόνο για την αποκάσταση της αλήθειας αλλά και ως ένα παράδειγμα απόδειξης συντονισμού των διαφόρων υπηρεσιών.

Μοιράσου το άρθρο!