Κοινωνία

14/08/2023 - 21:27

Το τυφλό γατάκι της Σκάλας Πολιχνίτου - Επιστολή καταπέλτης:"δεν θα ξαναπατήσω στο νησί"

ΕΠΕΙΓΟΝ / Είναι κάποιος στην περιοχή για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε το γατάκι;

Υ.Γ. Ας προβληματίσει όλους μας το τι εικόνα δείχνουμε στους επισκέπτες του νησιού μας....

"Γεια σας ! Εχω έρθει στο νησι σας πριν φύγω είχαμε παει στην Σκάλα Πολιχνίτου σε μια ταβέρνα [τα στοιχεία ειναι στη διαθεση της ΚΙΒΩΤΟΥ] .

Έχω σοκαριστεί ξανά με τα αδέσποτα στο νησί ξαι γενικά με την αδιαφορία και των καταστηματαρχών εκεί .

Ένα σκασμό γατιά που οι ίδιοι πιστεύουν πως μόνο με το να τα ταΐζουν κάνουν το καθήκον και μαζί με όλα τα γατιά και ένα μικρό πολύ μικρό γκρίζο καφέ εντελώς τυφλό , με τσίμπλες στο μάτι που ούτε το φαΐ που της έδιναν δεν έβλεπε !!

Δυστυχώς εφυγα την επόμενη με αεροπλάνο και θα σας παρακαλούσα αν υπάρχει κάποιος από σας να το τσεκάρει.

Εννοείται πως δεν θα ξαναπατήσω στο νησί και κυρίως σε αυτές τις ταβέρνες που βγάζουν αρκετά χρήματα και δεν κοιτάνε να πάρουν τα άρρωστα ζώα που τριγυρνάνε εκεί στα μαγαζιά τους και να τα πάνε σε κτηνίατρο. Δεν είναι δα και τα έξοδα τόσο σοβαρά"

---

up date και η άλλη προσέγγιση του θέματος:

Γράφει η Κωφοπούλου Βέρα 

Σχετικά με το άρθρο για το τυφλό γατάκι στη Σκάλα Πολυχνιτου.... Οι ταβέρνες "ταΐζουν” τα γατάκια που κάποιοι εγκαταλείπουν εκεί γιατί δεν τα θέλουν. Το ίδιο γίνεται σε πολλές περιοχές του νησιού μας, όχι Παναγιούδα, Σκάλα Σκαμνιάς κτλ.

Δεν είναι υπεύθυνοι οι ταβερνιάρηδες για αυτά. Υπεύθυνοι είναι όσοι δεν φροντίζουν τα ζωάκια τους, δεν στειρώνουν τις γάτες σκύλους τους και μια νύχτα πάνε και τα αφήνουν όπου νομίζουν ότι θα έχουν τροφή. Υπεύθυνος είναι και ο Δήμος σχετικά με τα αδέσποτα....

Η περίθαλψη και φροντίδα από εθελοντές είναι προσωπικό θέμα, όπως και η επιλογή του καταγγέλοντας να μην ξαναέρθει στο νησί. Ίσως όμως θα έπρεπε να πληροφορηθεί πως υπάρχουν πολλοί κάτοικοι σε χωριά που νοιάζονται, περιποιούνται και γιατρεύουν αδέσποτα ζωάκια και τους βρίσκουν στέγη και αγκαλιά....

Η δυσφήμιση είναι εύκολη, η παροχή βοήθειας και ανάληψη ευθυνών πιο δύσκολη....

Μοιράσου το άρθρο!