Κοινωνία

12/09/2013 - 13:45

Vodafone και Cosmote κατηγορεί η Αν. Αντωνέλλη για κεραίες δίπλα σε σχολείο της Μυτιλήνης

Π

αρέμβαση για τις κεραίες κινητικής τηλεφωνίας στην οδό Αγίων Αποστόλων κάνει σήμερα με επιστολή της  η   Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Λέσβου και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη.

Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 24/07/2013 η εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου

 Η κα Αντωνέλλη  έστειλε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone & Cosmote, την παρακάτω επιστολή:

 

 

Προς τις Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας:

  1. VODAFONE
  1. COSMOTE

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω για το πρόβλημα που δημιουργείται σε ένα μεγάλο ποσοστό των  κατοίκων  της πόλης της Μυτιλήνης, από την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας των εταιρειών σας. Πιο συγκεκριμένα:

Οι εταιρείες σας έχουν τοποθετήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε εφαπτόμενα ακίνητα των ιδίων συνιδιοκτητών, στην οδό Αγίων Αποστόλων 10, που βρίσκεται εντός πυκνοκατοικημένου αστικού ιστού της πόλης και όχι μόνον αυτό! Στο συγκεκριμένο σημείο και περιμετρικά βρίσκονται: ένας Παιδικός Σταθμός του Δήμου μας, ένα Δημοτικό Σχολείου, πέντε εκκλησίες και μέρος του πολυσύχναστου εμπορικού μας δρόμου της οδού Ερμού.

Όπως γίνεται αντιληπτό  πρώτιστη προτεραιότητα μιας πολιτείας είναι να εξασφαλίζει περιβαλλοντολογικές συνθήκες υγείας  πρωτίστως για τα παιδιά, μιας που ως γνωστόν ο εγκέφαλος τους βρίσκεται σε ανάπτυξη και ειδικοί επιστήμονες συστήνουν να μην κάνουν χρήση ούτε κάν των κινητών τηλεφώνων!

Επιπροσθέτως, το συγκεκριμένο σημείο είναι χώρος συνάθροισης μεγάλου αριθμού πολιτών, λόγω της ύπαρξης εκκλησιών και κυκλοφορίας μεγάλου αριθμού δημοτών μας, λόγω του ότι η παρακείμενη  οδός της Ερμού, είναι ο εμπορικότερος δρόμος της πόλης μας.

Οφείλω επίσης να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή 600 περίπου υπογραφές Δημοτών μας οι οποίοι ζητούν τη απομάκρυνση των εν λόγω κεραιών από το συγκεκριμένο σημείο, κάτι που ομόφωνα υιοθέτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, αναλαμβάνοντας μάλιστα την δαπάνη δικηγόρου ο οποίος και θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια.

Αξιότιμοι κύριοι,

Το ερώτημα «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;», έχει είδη απαντηθεί από την Ελληνική κοινωνία η οποία απαξίωσε όσους έπραξαν κατά νόμον μεν αλλά ανήθικα δε.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι ηθικώς και υγειώς σκεπτόμενες εταιρείες με κοινωνική ευαισθησία, είναι αυτές που τελικά θα επιβιώσουν στην ζούγκλα του ανταγωνισμού, γιατί αυτές  θα στηρίξει ο καταναλωτής κατ’ εσάς, ο Πολίτης κατ’ εμάς

ΖΗΤΩ

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ των εταιρειών σας από το συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να μην προκαλείται την τοπική κοινωνία, που και εάν ακόμη είναι μόνον θέμα φόβου η αντίδραση τους- προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι, αφού πολύ καλά γνωρίζουμε πως και με πιο τρόπο συντάσσονται οι όποιες περιβαλλοντολογικές μελέτες-, έχετε υποχρέωση μιας και σε αυτούς οφείλεται τα έσοδα σας, να τους ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ και να κατεβάσετε ΑΜΕΣΑ τις κεραίες σας, σε διαφορετική περίπτωση σείς οι ίδιοι θα έχετε απαξιώσει τις εταιρείες σας!

Ελπίζοντας στην κατανόηση και τις άμεσες ενέργειες σας,

Διατελώ με Τιμή

 

Αναστασία Αντωνέλλη

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Λέσβου

και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου»


 πηγη φωτογραφιών: εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!