Κοινωνία

28/09/2015 - 19:04

Βραβείο «Δημήτρης Γιανναρέλλης» - Τιμή στην εθελοντική δράση από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Η

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας την προσφορά των Εθελοντικών Οργανώσεων καθιέρωσε το ετήσιο βραβείο «Δημήτρης Γιανναρέλλης», το οποίο για πρώτη φορά απονεμήθηκε χθες, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στην Αερολέσχη Μυτιλήνης, το Σωματείο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης η «Άμπελος», και το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου Ιακώβου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Λέσβου, υπέρ των πεσόντων την ώρα του καθήκοντος για τη διάσωση των δασών από τις πυρκαγιές,.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στη σύντομη ομιλία της, εξήρε τη σημασία του Εθελοντισμού που, όπως είπε, συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και πολλές φορές αναπληρώνει κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους.

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνουν τα νησιά μας, εμπράκτως αποδεικνύεται ότι η εθελοντική προσφορά είναι η πολλαπλασιαστική δύναμη που δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστούν προβλήματα που κατ’ αρχήν φαίνονται ανυπέρβλητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις που καθημερινά συμβάλλουν στην προστασία από τις δασικές πυρκαγιές και που όποτε χρειάστηκε ήταν στην πρώτη γραμμή και τόνισε ότι ο μεγαλύτερος φόρος τιμής γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης, είναι η στήριξη του Εθελοντισμού και ιδίως η άοκνη προσπάθεια για την ενδυνάμωση του τομέα της πρόληψης.

Επίσης, κάλεσε τις Εθελοντικές Οργανώσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχουν οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτούν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του το πρώην στέλεχος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Δημήτρης Μαυραντώνης.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!