Κοινωνία

18/09/2015 - 08:02

Ξαναγέμισε το λιμάνι της Μυτιλήνης

 

Ανεξέλεγκτες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις μέρες. Μέσα στο τελευταίο τριήμερο (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) μπήκαν στη Μυτιλήνη περισσότεροι από 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες . 

 
Όλοι τους προερχόμενοι από την περιοχή της Αρχαίας Άσσου (σημερινό Μπεχράμκαλε) στη βόρεια ακτή του Αδραμυτινού κόλπου της Τουρκίας. Χθες  Πέμπτη, και μέχρι τις 12 το μεσημέρι, είχαν αποβιβασθεί στη Λέσβο περισσότερα από 1.500 άτομα.
 
Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό οι αποβιβαζόμενοι και ανάλογα της εθνικότητας τους οδηγούνται οι μεν Σύροι στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης. Εκεί καταγράφονται από συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος αλλά και υπαλλήλων της περιφέρειας βορείου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Αμέσως μετά την καταγραφή τους αφήνονται ελεύθεροι να φύγουν από το νησί.
 
Αντίθετα, οι μετανάστες στο σύνολο τους οδηγούνται στους χώρους του πρώτη στρατοπέδου της Μόριας (περί τα 6 χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης). Εκεί και περιμένουν στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις μέχρι που να εκκενωθούν θέσεις μέσα σε αυτό. Μετά από διαδικασία λίγων ημερών οι μετανάστες αφήνονται και αυτοί ελεύθεροι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.
 
 ΑΠΕ -ΜΠΕ
---------
Σύλληψη διακινήτη και επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα
 
 
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός (01) διακινητή και τεσσάρων (04) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, προέβησαν πρωινές ώρες χθες , στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, εντόπισαν επιβατηγό Ι.Χ. όχημα, με οδηγό έναν 58χρονο ημεδαπό, να μεταφέρει και να αποβιβάζει στην περιοχή “ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ” ν. Λέσβου, τέσσερις (04) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ποσό των εκατό (100) ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 58χρονου οδηγού.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ'' ν. Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η λέμβος.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΑΜΝΑΣ '' ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση
 

 

Μοιράσου το άρθρο!