Κοινωνία

15/09/2011 - 16:05

Ξεκινά τη λειτουργία του το Εφετείο

Την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου οι γενικοί γραμματείς Αιγαίου Νησιωτικής Πολιτικής και Δικαιοσύνης, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι για τις 20 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί η πρώτη δικάσιμος.

«Παρά την οικονομική κρίση η κυβέρνηση μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή της προς το λαό της Λέσβου» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκος Κανελλόπουλος τόνισε με τη σειρά του ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο να ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου. «Πρόκειται για ένα αίτημα πολλών ετών για το νησί. Διάβασα για τις αντιδράσεις, τις επιστολές, τις αποχές των δικηγόρων τις διαμαρτυρίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών και θεσμικών φορέων και αναρωτήθηκα γιατί τόση μεγάλη καθυστέρηση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ένα παλλαϊκό αίτημα δεκαετιών, παίρνει πια σάρκα και οστά» τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου στη Μυτιλήνη. «Σε όλο αυτό τον επίπονο και μακρόχρονο αγώνα, συμπορευτήκαμε δημιουργικά, φορείς, πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να έλθει σε πέρας μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια. Η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τηρήθηκε απαρέγκλιτα» τονίζει ο κ. Σηφουνάκης.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η επιμονή και η αφοσίωση σε μια δίκαιη προσπάθεια παρέκαμψε όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν ενώ υπογραμμίζει ότι οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου θα εξυπηρετούνται πλέον με τον καλύτερο τρόπο.

Μοιράσου το άρθρο!