Κοινωνία

26/07/2012 - 07:18

Ξεσηκώνονται και οι Καλλονιάτες για τους παιδικούς σταθμούς

Την  Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Γονέων που έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στον Παιδικό Σταθμό Καλλονής. Στη συνέλευση η οποία ολοκληρώθηκε στις 22:20 παρευρέθησαν και δύο εκπρόσωποι των γονέων από τον Παιδικό Σταθμό Αγίας Παρασκευής.

   Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού του σταθμού Αγίας Παρασκευής, ο οποίος χρήζει άμεσης στελέχωσης με δύο επιπλέον βρεφονηπιοκόμους και δύο καθαρίστριες, ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων φιλοξενίας που έχει δεχθεί για την επόμενη σχολική χρονιά. Ο σταθμός της Καλλονής έχει άμεση ανάγκη  αναπλήρωσης της θέσης διευθύντριας. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γονέων για τη μη παροχή σίτισης προς τα φιλοξενούμενα παιδιά τη χρονιά που μας πέρασε, κάτι το οποίο αποτελεί υποχρέωση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λέσβου.

 Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η ομόφωνη τοποθέτηση περί αδυναμίας καταβολής των αυξημένων τροφείων, τα οποία καταβάλλονται από τους γονείς ως οικονομική συμμετοχή στις δαπάνες σίτισης των παιδιών τους. Οι εξωφρενικές αυξήσεις θα οδηγήσουν σε οικειοθελή διαγραφή αρκετών παιδιών, με τεράστιο κοινωνικό κόστος για τις οικογένειές τους. Οι γονείς ζήτησαν μείωση των τροφείων σε σχέση με τα ισχύοντα την περσινή χρονιά, λόγω της ραγδαίας μείωσης των φετινών εισοδημάτων τους.

 Εντός των επόμενων τεσσάρων ημερών, η τριμελής τοπική οργανωτική επιτροπή θα έρθει σε επαφή και με τους υπόλοιπους γονείς που κατέθεσαν αίτηση εγγραφής στους δύο αυτούς Παιδικού Σταθμούς, ώστε την επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί το ψήφισμά τους στο Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης» και στους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Λέσβου.

Οι εκπρόσωποι της Γενικής Συνελεύσεως

Χρόνη Αγγελική -  Γκίκα Έφη -  Φραγκουλάκης Ευάγγελος

Μοιράσου το άρθρο!