Κοινωνία

11/05/2019 - 07:08

Ξύπνησε η 8χρονη Αλεξία από το κώμα - Το τάμα της μητέρας της στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Ευχάριστα τα νέα για την 8χρονη Αλεξία - Η πίστη των γονιών της συγκλονίζει

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν σιγά σιγά την 8χρονη Αλεξία, που από το Πάσχα βρισκόταν σε καταστολή μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα ενός 54χρονου, όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες της αστυνομίας. 

Η 8χρονη φαίνεται πως ανταποκρίνεται.  

Χθες το πρωί , η Αλεξία άνοιξε τα μάτια της και έπιασε το χέρι της μαμάς της, με τους γονείς της να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση. Εντός της ημέρας αναμένεται και ιατρική ανακοίνωση.

Η μητέρα της 8χρονης εξέφραζε την πίστη της από την πρώτη στιγμή. «Θα πιστέψουν στο Θεό και αυτοί που δεν πίστεψαν ποτέ» είχε πει όταν οι ελπίδες για το αγγελούδι της ήταν λιγοστές.

Και σήμερα που νέα είναι ευχάριστα - παραμονή της εορτής του Ταξιάρχη στον Μανταμάδου Λέσβου τα λόγια της συγκλονίζουν:

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα. Κάναμε  τάμα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου για το παιδί μας» 

Οι γονείς της Αλεξίας βρίσκονται μέρα νύχτα στο πλευρό της. Είναι άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου  για την 8χρονη Αλεξία:

 «Η ασθενής Α. Σ.παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για την πορεία της υγείας της 8χρονης Αλεξίας που χτυπήθηκε από ''αδέσποτη'' σφαίρα.

Παράλληλα, τονίζει ότι «εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη». Τέλος, επισημαίνει ότι «η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».

------

Ξεσπά ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: 

«Απαράδεκτη απόφαση. Ντρέπομαι. Δεν με έχει πάρει ούτε τηλέφωνο. Το παιδί θα γίνει καλά. Πιστεύουμε στο Θεό, είναι στα χέρια του», είπε, σύμφωνα με τον Alpha.

Παράλληλα, νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πατέρας της 8χρονης, αναφερόμενος στον 54χρονο είχε πει:

«Είναι να γλιτώσει με αυτό που μας έκανε; Στα καλά καθούμενα να έρθει η σφαίρα από το άλλο χωριό στο σπίτι μας; Δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να το συλλάβει το μυαλό μου. Δεν τη δέχομαι τη συγγνώμη. Δεν παραδόθηκε, κρύφτηκε. Έβαλε να κρύψουν το πιστόλι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο πυροβολισμός έγινε από απόσταση που πλησιάζει τα 500 μέτρα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε και οδηγό στις αστυνομικές έρευνες για να φτάσουν μέχρι την αποκάλυψη του δράστη, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του.

Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μοιράσου το άρθρο!