Κοινωνία

25/06/2012 - 14:51

Υπολειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο Πέτρας - Επιστολή από το Δ.Βελούτσου

 

Προς Διοικητή Βοστάνειου Νοσοκομείου  κο Κατσιφαράκη

                               

Α’ Θέμα: «Εύρυθμη Λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου Πέτρας»

Β’ Θέμα : «Λειτουργία του Κέντρου Εφημεριών Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας και Πέτρας»

Κύριε Διοικητή,

Δε γνωρίζω αν είστε ενήμερος για την «απαράδεκτη» κατάσταση που δημιουργείται με το Περιφερειακό Ιατρείο Πέτρας το οποίο σχετικά πρόσφατα εγκαινιάστηκε. Επιτρέψτε μου να σας περιγράψω εν συντομία αυτό που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

Ενώ το ιατρείο είναι χρεωμένο με 2 θέσεις ιατρών και μιας νοσηλεύτριας, το τελευταίο χρονικό διάστημα παραμένει εντελώς κλειστό τις τρεις από τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, στους κατοίκους της περιοχής είτε μόνιμοι είτε επισκέπτες. Παρατηρείται μεγάλη ταλαιπωρία με συνέπεια να επικρατεί συνωστισμός, αγανάκτηση και εκνευρισμός έξω από το χώρο του ιατρείου κατά τις δύο ημέρες που έρχεται ο ένας από τους δύο γιατρούς και μάλιστα όταν αυτός έρχεται καθυστερημένα γιατί προέρχεται από εφημερία στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Συγκεκριμένα,

  • Να υπάρχει καθημερινά γιατρός στο Πολυιατρείο της Πέτρας για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Πέτρας με σταθερό ωράριο 9:00 – 14:00, όπως επίσης να ισχύει το ίδιο και για τη νοσηλεύτρια.
  • Να λειτουργήσει το Κέντρο Εφημεριών, έτσι ώστε να προγραμματίζονται οι εφημερίες της ευρύτερης περιοχής Πέτρας – Μήθυμνας για τις ημέρες των αργιών, γνωρίζοντας και ανακοινώνοντας τους γιατρούς που εφημερεύουν έγκαιρα. Καθώς είναι αδιανόητο σε μια τόσο μεγάλη περιοχή με αυξανόμενο πληθυσμό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να μην παρέχεται ιατρική κάλυψη.

Θα ήθελα να σας ζητήσω να μεριμνήσετε για το πρόβλημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες. Ζητώ και εγώ μαζί με τους κατοίκους της περιοχής Πέτρας και Μήθυμνας να υπάρξει άμεση λύση, γιατί διανύουμε ήδη τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα και τα προβλήματα είναι έντονα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μια συνεχιζόμενη  ολιγωρία,  αδιαφορία ή μη ανάληψη ευθύνης από πλευράς αρμόδιων φορέων για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων;

Με εκτίμηση

Δημήτρης Βελούτσος

Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!