Κοινωνία

27/09/2021 - 17:05

Ζουν δίπλά μας στη Μυτιλήνη και έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας: Η κα Μαρία και ο κ. Γιάννης, ηλικίας 52 και 50 ετών αντίστοιχα

Χωρίς εργασία και εισόδημα προσπαθεί να επιβιώσει εδώ και δύο χρόνια ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας, που κατοικεί στη Μυτιλήνη. Η κ. Μαρία και ο κ. Γιάννης, ηλικίας 52 και 50 ετών αντίστοιχα, πρακτικά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας, αφού βρίσκονται χωρίς δουλειά από το 2019. «Σύντομα θα μας κόψουν το νερό. Παρά τον διακανονισμό που έχουμε κάνει δεν μπορούμε να πληρώσουμε, ενώ προς διακοπή είναι και το ηλεκτρικό ρεύμα», αναφέρει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» η κ. Μαρία.

Η γυναίκα δούλευε με σύμβαση σε μια ιδιωτική εταιρεία ως καθαρίστρια στο Λιμενικό Ταμείο, όπως αντίστοιχα και ο σύζυγός της στην Καθαριότητα στον Δήμο. Όταν, όμως, οι συμβάσεις έληξαν το 2019 δεν κατάφεραν να βρουν άλλη θέση εργασίας. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ούτε στα βασικά. Δεν μπορούμε να βάλουμε καν 1 ευρώ βενζίνη σε ένα μηχανάκι, για να μετακινηθούμε. Ζούμε με δανεικά…», αναφέρει η 52χρονη και σημειώνει πως αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη για λίγα δανεικά χρήματα, για να μπορέσουν να καλύψουν κάποιες άμεσες ανάγκες διαβίωσης, αλλά φυσικά και κάποια θέση εργασίας για να ζήσουν.

Ο κ. Γιάννης και η κ. Μαρία είναι μια μόνο από τις περιπτώσεις οικογενειών, που ζουν δίπλα μας και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. Η οικονομική κρίση και η πανδημία έχει διαμορφώσει ένα δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον, με αυξημένα ποσοστά ανεργίας και δυστυχώς ελάχιστες προοπτικές ανοίγματος νέων θέσεων εργασίας. Πολύ περισσότερο, για ανθρώπους σε σχετικά μεγάλη ηλικία και με λίγα προσόντα, που περιορίζουν σημαντικά τις όποιες επιλογές τους. Μοναδική ελπίδα η αλληλεγγύη συντοπιτών μας, που μπορούν με κάποιο τρόπο να ενισχύσουν τις οικογένειες αυτές.

Για κάθε ενδιαφερόμενο/η, που θα ήθελε να βοηθήσει με κάποιο τρόπο την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνήσει με την κ. Μαρία στο 6948031948.

 

εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!