Κόσμος

03/04/2014 - 14:38

Με εντολή Γιανουκόβιτς οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Κίεβο

style="text-align: justify;"> 
Σε ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας υπό την άμεση καθοδήγηση του Βίκτορ Γιανουκόβις αποδίδεται η ευθύνη για τις δεκάδες δολοφονίες διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, μετά από έρευνα των νέων αρχών της Ουκρανίας.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι 12 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ, έχουν προφυλακιστεί ως ύποπτα για τα πυρά εναντίον των διαδηλωτών στις πολύμηνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Κιέβου.
 
Η έρευνα συνδέεται με τους πυροβολισμούς στην οδό Ινστοτούσκα, όπου έχασαν τη ζωή τους συνολικά 76 άτομα.
 
Οι κατηγορίες κατά του Γιανουκόβιτς διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του γενικού εισαγγελέα και των επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και της κρατικής ασφάλειας.
 
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην πλειοψηφία τους από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας, κατά τις διαδηλώσεις υπέρ της απομάκρυνσης από την εξουσία του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
 
«Έως σήμερα το πρωί, 12 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, όλα τους ύποπτα για μαζική δολοφονία στην οδό Ινστιτούσκα» δήλωσε εκπρόσωπος του γενικού εισαγγελέα.
 
Η οδός Ινστιτούσκα που αρχίζει από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου ή «Μαϊντάν» έγινε το θέατρο των χειρότερων βίαιων επεισοδίων στα 22 χρόνια ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και έκτοτε μετονομάστηκε ανεπίσημα σε «Λεωφόρο των Εκατό του Ουρανού», μια αναφορά σε αυτούς που σκοτώθηκαν εκεί.
 
Τις τελευταίες ημέρες των διαδηλώσεων που σημαδεύτηκαν από βία, δεκάδες άνθρωποι επλήγησαν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών των δυνάμεων ασφαλείας και αστυνομικών.
 
Στα τέλη Φεβρουαρίου το υπουργείο Εσωτερικών διέλυσε τη Μπερκούτ, το όνομα της οποίας σημαίνει χρυσαετός, αρπακτικό ικανό να ορμά γρήγορα πάνω στο θήραμά του.
 
 
πηγή: tanea.gr
 

Μοιράσου το άρθρο!