Κόσμος

31/08/2022 - 15:35

Σεισμός στη Σάμο: Πανικός σε Σμύρνη και Αϊδίνι

Ιδιαίτερα αισθητοί και στα τουρκικά παράλια έγιναν οι δυο σεισμοί 4,7 και 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν νωρίτερα σε θαλάσσιο χώρο στα νοτιοδυτικά της Σάμου. Μάλιστα, οι κάτοικοι σε Σμύρνη, Αϊδίνι και Ντιντίμ πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους για ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Σεισμών της Διεύθυνσης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας, ο πρώτος σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών σημειώθηκε στις 12:56 στο Αιγαίο Πέλαγος ανοικτά των ακτών του Κουσάντασι σε βάθος 10 χιλιομέτρων και προκάλεσε αναστάτωση σε Σμύρνη και Αϊδίνι.

 

Μια δεύτερη δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών σημειώθηκε 14 λεπτά μετά, σε βάθος 7,3 χιλιομέτρων και έγινε εκ νέου αισθητή στις ίδιες περιοχές, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Η αρμόδια υπηρεσία της Τουρκίας ανέφερε, μετά τοπ σεισμό των 5,2 βαθμών, ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική ειδοποίηση. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Σμύρνης έφεραν στο μυαλό τους την καταστροφική δόνηση του Οκτωβρίου του 2020, η οποία είχε αφήσει πίσω δεκάδες νεκρούς.

 

δειτε το βιντεο:

in.gr

Μοιράσου το άρθρο!