Λήμνος

30/11/2012 - 05:24

Ερώτηση Γ.Ζερδελή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου

Ερώτηση  Γ.Ζερδελή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου

yle="text-align: justify;">      Ερώτηση προς τον κ.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  κατέθεσε ο βουλευτής του Νομού Λέσβου Γιάννης Ζερδελής με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ (Τεχνικό Λύκειο) του Μούδρου στη Λήμνο. Το σχολείο υπολειτουργεί καθώς οι ελλείψεις αφορούν 4 βασικές ειδικότητες στις οποίες είτε δεν γίνονται καθόλου μαθήματα είτε γίνονται λιγότερες ώρες από την αρχή του σχολικού έτους.

Ακολουθεί η ερώτηση όπως αυτή κατατέθηκε:

28/11/2012

Ερώτηση προς τον κ.Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού   

Θέμα:Σοβαρότατες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου

 

Στην ακριτική Λήμνο, στο ΕΠΑΛ (Τεχνικό Λύκειο) Μούδρου υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του σχολείου.Τις τελευταίες μέρες οι μαθητές  προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου με μοναδικό αίτημά τους την τοποθέτηση αναπληρωτών καθηγητών σε τέσσερις ειδικότητες στις οποίες είτε δεν γίνονται καθόλου  μαθήματα είτε γίνονται λιγότερες ώρες από την αρχή του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα οι ελλείψεις αφορούν 4 καθηγητές: 2 μηχανολογίας,1 ηλεκτρολογίας,1 οχημάτων και 1 ακόμη για συμπληρωματικά μαθήματα.  Έτσι όλα τα τμήματα όλων των ειδικοτήτων εκτός από 1, κάνουν λιγότερες από τις προβλεπόμενες ώρες, κάποια  3 και 4 ώρες από τις προγραμματισμένες 7 ημερησίως.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιτήματα των μαθητών έχουν τη πλήρη αποδοχή του συνόλου της σχολικής κοινότητας, των γονέων τους και των καθηγητών. Μέρα με τη μέρα, οι μνημονιακές πολιτικές συσσωρεύουν όλο και περισσότερα προβλήματα στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας και η απαξίωση των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών διευρύνεται όλο και περισσότερο.

 Επειδή όμως η παιδεία είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά και είναι απαράδεκτο να πέφτει «θύμα» μνημονιακών πολιτικών.

Επειδή δεν επιτρέπεται να υπάρχει σχολείο το οποίο να αντιμετωπίζει τόσο σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό δύο μήνες και μετά την έναρξη του σχολικού έτους

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

 

-          Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και ποίες δράσεις πρόκειται να αναλάβει προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με καθηγητές το ΕΠΑΛ Μούδρου της Λήμνου

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Ζερδελής

Μοιράσου το άρθρο!