Λήμνος

10/06/2015 - 13:57

Eξοπλισμός για το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων Αγίου Ευστρατίου

Η

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Προμήθεια εξοπλισμού για το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων Αγίου Ευστρατίου» του έργου «Σύστημα Διαχείρισης απορριμμάτων νήσου Αγίου Ευστρατίου – Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) στη Θέση «Αγ. Τριάδα» Αγίου Ευστρατίου», συνολικού προϋπολογισμού 263.422,00 ευρώ. 

Με την ολοκλήρωση του έργου, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013», ο Άγιος Ευστράτιος θα αποτελεί ένα νησί πρότυπο, με ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Ο Άγιος Ευστράτιος, μετά την ολοκλήρωση του έργου θα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Είναι σημαντικό ότι οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και το νησί πολύ σύντομα θα αποτελεί νησί πρότυπο, όχι μόνο στο Βόρειο, αλλά σε ολόκληρο το Αιγαίο».

Μοιράσου το άρθρο!