Λήμνος

03/03/2014 - 07:11

Η Αγλαΐα Κυρίτση στη Λήμνο

Τις πρώτες διερευνητικές επαφές ενόψει της προεκλογικής εκστρατείας για τις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου, έχει αυτές τις μέρες στα νησιά η Αγλαΐα Κυρίτση.
Η καταγόμενη από τη Χίο δημοσιογράφος της ελεύθερης ΕΡΤ από τη Θεσσαλονίκη, όπου μέχρι πριν από λίγες μέρες παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων της πραγματικής δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης , αφού το παρουσίασε  για τελευταία φορά, βρέθηκε στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε σειρά συναντήσεων στο νησί με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη και φίλους της οργάνωσης , αλλά και με καταξιωμένα αυτοδιοικητικά στελέχη.
Ξεχωριστή ήταν η συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή, που από την πρώτη στιγμή δήλωσε την στήριξή του στην υποψηφιότητά της. Ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής  κατάφερε μέσα σε μία θητεία να αλλάξει την εικόνα τόσο του νησιού, όσο και την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τον θεσμό και τα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης.  
Ακολούθησαν οι πρώτες επαφές γνωριμίας με κατοίκους του νησιού και μια επίσκεψη στο σύγχρονο νοσοκομείο της Λήμνου που μαστίζεται από ελλείψεις προσωπικού και την καταστροφική και αλλοπρόσαλλη μνημονιακή πολιτική στο χώρο της Υγείας.
Εκεί η υποψήφια περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία, πέρα από τα προβλήματα, να ενημερωθεί και για τα σχέδια δημιουργίας νέων χώρων για την ψυχιατρική κλινική, που δημιουργείται χάρη στο μεράκι των εργαζομένων και τη γενναία  δωρεά Λημνιών της Διασποράς.
 

Μοιράσου το άρθρο!