Λήμνος

26/11/2012 - 18:30

Μήνυμα συμπαράστασης του Γ.Ζερδελή στον αγώνα της Λήμνου

Μήνυμα συμπαράστασης του Γ.Ζερδελή στον αγώνα της Λήμνου

 

H  Πανλημνιακή Ανοιχτή Συγκέντρωση των φορέων και των κατοίκων της Λήμνου ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νησιού υπήρξε μαζική.Οι κάτοικοι καθώς και οι φορείς του νησιού ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου με σκοπό να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν στη Λήμνο. Ο Βουλευτής του Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής έστειλε δήλωση συμπαράστασης και χαιρέτησε τη συγκέντρωση.
 
Ακολουθεί η Δήλωση:
 
Χαιρετίζουμε την σημερινή Πανλημνιακή Ανοιχτή Συγκέντρωση των φορέων και των κατοίκων του νησιού της Λήμνου που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους να συνεχίσουν να ζούνε στη Λήμνο.
Οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης δυστυχώς ξέχασαν τις ιδιαιτερότητες των ακριτικών νησιών. Συγχωνεύσεις ή καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, προβλήματα με τις συγκοινωνίες, περιθωριοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι λίγα μόνο από τα αποτελέσματα των πολιτικών του μνημονίου. Οι συγκεκριμένες πολιτικές όχι μόνο κανένα πρόβλημα δε λύνουν, αλλά αντιθέτως δημιουργούν νέα σοβαρότατα προβλήματα για το μέλλον των νησιών καθώς δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ούτε καν τις ζωτικές ανάγκες επιβίωσης των κατοίκων.
Η Λήμνος, ένα ακόμη θύμα της πολιτικής του μνημονίου, αποφάσισε να αγωνιστεί και να αντιδράσει. Οι τοπικοί φορείς μαζί με τους κατοίκους του νησιού αποφάσισαν να κινητοποιηθούν έτσι ώστε να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους . Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε αμέριστα μαζί με τον Λημνιακό λαό σε όλα τα αιτήματα της επιτροπής φορέων στον δίκαιο αγώνα τους για την επιβίωση του νησιού. Όχι στην συνεχιζόμενη εξαθλίωση των κατοίκων του νησιού όχι στην υποβάθμιση της Λήμνου.

Μοιράσου το άρθρο!