Λήμνος

02/01/2013 - 14:02

Προσωρινή λύση στο θέμα ιατρού στον Αγ. Ευστράτιο από το στρατό!

Lesvosnews

 

Σε συνέχεια της, από 5 Δεκεμβρίου 2012, ερώτησης του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.Τέρενς Κουίκ, σχετικά με τις ελλείψεις ιατρών στον Άη Στράτη (προβλέπονται δύο θέσεις αγροτικών ιατρών), και μετά την παρέμβαση, της υποψήφιας Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ.Χρύσας Καραϊσκάκη, ελήφθη η δέσμευση διά στόματος του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Λήμνο, για προσωρινή διευθέτηση του θέματος με  την τοποθέτηση Στρατιωτικού ιατρού, μέχρι να δοθεί οριστική λύση από το Υπουργείο Υγείας.
 
Βέβαια η λύση αυτή δεν ικανοποιεί πλήρως τους κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου, αφού ο στρατιωτικός γιατρός δεν θα μπορεί να συνταγογραφεί και διεκδικούν οριστική επίλυση σ’ ένα ζήτημα, που εδώ και ένα μήνα απασχολεί την τοπική κοινωνία σ’ ένα νησί, που έχει υποτυπώδη θαλάσσια διασύνδεση ακόμη και με τα υπόλοιπα νησιά του Νομού μας.
 
Η λύση του προβλήματος βρίσκεται ¨στα χέρια¨ του υπουργείου υγείας το οποίο οι ΑΝ.ΕΛΛ καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του.

Μοιράσου το άρθρο!