Λήμνος

26/05/2014 - 15:15

Σε επιφυλακή ο Δήμος Λήμνου λόγω της σεισμικής δραστηριότητας

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμος Λήμνου παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών μετά τη πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στο νησί μας. 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τους μηχανικούς του Δήμου και του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των βλαβών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των βασικών υποδομών της Λήμνου και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα. 
Ελέγχθηκαν όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού, οι οποίες στο σύνολό τους χαρακτηρίσθηκαν ως κατάλληλες για χρήση. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως το τμήμα του παλαιού κτιρίου του Γυμνασίου Μύρινας θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. 
Ελέγχθηκε, το συγκρότημα του Νοσοκομείου και κρίθηκε κατάλληλο όπως και οι κτιριακές υποδομές του Περιφερειακών Ιατρείων.. 
Από τα 135 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που ελέγχθηκαν μέχρι στιγμής κρίθηκαν 73 «κατοικήσιμα» και τα 62 «μη κατοικήσιμα». Σε ορισμένες περιπτώσεις οι υπηρεσίες προχώρησαν στο κλείσιμο Δημοτικών οδών λόγω τμηματικών καταρρεύσεων ή επικινδυνότητας περιορισμένου αριθμού παλαιών κτιρίων.
Υπενθυμίζεται ότι για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία των Δημοτικών τους Ενοτήτων. 
Ο Δήμος συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια των πολιτών και συνιστά να παραμείνουν ψύχραιμοι και συνεργάσιμοι με τις αρχές μέχρι την ομαλοποίηση της καθημερινότητας. 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!