Λήμνος

20/02/2013 - 06:03

Συναντήσεις Γ. Ζερδελή με φορείς στη Λήμνο

Συναντήσεις Γ. Ζερδελή με φορείς στη Λήμνο

 

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ο βουλευτής ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής επισκέφτηκε τη Λήμνο. Κατά την παραμονή του εκεί επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και συζήτησε με το προσωπικό για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράλογη διασύνδεση των νοσοκομείων Λήμνου και Μυτιλήνης (δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ), τις ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω των μνημονιακών πολιτικών, τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων. Όπως τόνισε ο βουλευτής: «Είναι απαραίτητη μια άρδην αλλαγή πολιτικής, που όχι μόνο δεν θα περικόπτει δραματικά τους μισθούς των λειτουργών υγείας, αλλά θα παρέχει επιπλέον κίνητρα για τη στελέχωση των υπηρεσιών υγείας στην παραμεθόριο.».
 
Στη συνέχεια ο Γιάννης Ζερδελής συναντήθηκε με την ΕΛΜΕ, όπου τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης των γραφείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου. Μάλιστα, ο βουλευτής κατέθεσε χτες αναφορά ζητώντας την επαναλειτουργία του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου ή την αναβάθμιση σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση έγγραφο της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Πέρα από αυτό, κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν, όπως και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το προσωπικό του νοσοκομείου, οι περικοπές των μισθών των εκπαιδευτικών και η υποστελέχωση των σχολείων με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν τα κενά.
 Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο βουλευτής  παρευρέθηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού με τη συμμετοχή της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων.
Τα θέματα της Συνεδρίασης ήταν:
-Αυτόνομο Νοσοκομείο Λήμνου
-Καλύτερη ακτοπλοϊκή και αεροπορική συγκοινωνία
-Διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Λήμνου
-Επανασύσταση των Γραφείων Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης
-Λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.)
 
Ο βουλευτής Γ. Ζερδελής τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα και εξέφρασε τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των Λημνιών για την επιβίωση του νησιού. Ανέφερε ότι τα προβλήματα διογκώνονται στην περίπτωση της Λήμνου λόγω της νησιωτικότητας, της μεγάλης απόστασης της Λήμνου από άλλο νησί ή στεριά, της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθείται. Τα προβλήματα με τις συγκοινωνίες με μειωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία 4ης κατηγορίας και πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια από και προς την πρωτεύουσα, η περιθωριοποίηση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, οι καταργήσεις ή οι συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών είναι λίγα μόνο από τα αποτελέσματα των πολιτικών του μνημονίου. Δυστυχώς η πολιτική που ακολουθείται όχι μόνο δεν στηρίζει την νησιωτικότητα, αλλά αντίθετα επιδεινώνει σταθερά την ποιότητα ζωής των νησιωτών, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τις ζωτικές ανάγκες επιβίωσής τους. 
 
Καθώς με την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Λήμνου ενημέρωσε ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ να προτείνει αποδέσμευση του Νοσοκομείου Λήμνου από το Βοστάνειο Νοσοκομείο Λέσβου, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πρόκειται για μια πρώτη δικαίωση του αγώνα των Λημνιών που αποδεικνύει ότι οι συλλογικές διεκδικήσεις μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση με νομοθετική ρύθμιση που θα βάλει τέλος στην παράλογη συγχώνευση των νοσοκομείων Λέσβου και Λήμνου. Καλούμε ταυτόχρονα τους κατοίκους να συνεχίσουν να αγωνίζονται ώστε να μπορούν να ζουν στο νησί τους με αξιοπρέπεια με τη βεβαιότητα ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται».

Μοιράσου το άρθρο!