Μedia

15/02/2012 - 18:49

Μην το χάσετε! Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 η μουσική παράδοση της Λέσβου στην ΕΤ1

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ - Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 13.00-15.00 στην ΕΤ1

Ο εθνομουσικολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρος Λιάβας, παρουσιάζει τον πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα της μουσικής μας κληρονομιάς, μέσα από τα τοπικά μουσικά ιδιώματα αλλά και τη σύγχρονη δυναμική στο αστικό περιβάλλον της μεγάλης πόλης.

Η εκπομπή της 19ης Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στη Μουσική Παράδοση της Λέσβου Συμμετέχουν όλα τα τμήματα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου (οι πανελληνίως γνωστοί "Γλεντιστάδες", τα χορευτικά του, οι κουδουνάτοι και η χορωδία του). Μαζί τους και οΣύλλογος Πολιχνιατών Λέσβου συμπληρώνουν τα χορευτικά και ξεσηκώνουν το κέφι. Θα δούμε αποκριάτικα δρώμενα (τον «Αράπη» και τα «Κουκιά»)  και χορούς από τη Λέσβο που με μοναδικό τρόπο αποδίδουν οι χορευτές μας. Εμφανίζονται σπουδαίοι παραδοσιακοί μουσικοί του τόπου μας μεταξύ των οποίων στο πρώτο μέρος της εκπομπής που έχει αφιέρωμα στο σαντούρι ο Ανεμωτίσιος Παναγιώτης Βέργος και στο δεύτερο μέρος σ' ένα γνήσιο Μυτιληνιό γλέντι και ο Μεσοτοπίτης Βαγγέλης Σαραντίδης που παίζει βιολί και τραγουδάει μαζί με τη χορωδία Μεσοτοπιτών και τον Σόλωνα Λέκκα εξαιρετικό «αμανετζή» με το ύφος και το ήθος του παραδοσιακού αμανέ που σπανίζει πλέον στις μέρες μας .

Υπεύθυνοι χορευτικών: Συλλόγου Μεσοτοπιτών: Κώστας Πιπίνης Συλλόγου Πολιχνιατών: Μιχάλης Βουβέλης Υπεύθυνος Χορωδίας Μεσοτοπιτών: Βαγγέλης Σαραντίδης

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!