Μedia

22/07/2013 - 06:08

Ένοχος ο φύλακας, αθώος ο γιατρός- Η Αγγελική Χατζηδημητρίου περιμένει ακόμα τη δικαίωση της

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Ιουλίου,  εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων  Βορείου Αιγαίου, που συνεδριασε στη Χίο και εκδίκασε την υπόθεση της Αγγελικής Χατζημητρίου, της Χιώτισσας δημοσιογράφου, που τραυματίστηκε βαρύτατα πριν 7,5 χρόνια κατά την κάλυψη ρεπορτάζ  λόγω εκδήλωσης φωτιάς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Χίου.   Το Δικαστήριο παρά την αντίθετη εισήγηση του Εισαγγελέα της έδρας, ομόφωνα προχώρησε στην αθώωση του γιατρού παθολόγου,Γιάννη Μαλακού, ενώ αντίθετα έκρινε ένοχο τον ιδιωτικό φύλακα του εργοστασίου της ΔΕΗ, Γιώργο Παβίτσο, που τον καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη  σωματική βλάβη κατά της Αγγελικής.


Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου οι ευθύνες βαρύνουν τον εφημερεύοντα τότε χειρουργό γιατρό, στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χίου, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε έξι μήνες φυλάκιση και όχι τον εφημερεύοντα γιατρό παθολόγο, ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στη χειρουργική κλινική.


Ωστόσο. σήμερα, η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου. μητέρα 2 παιδιών, έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι,  με αλαλία και τετραπληγία, φέροντας τραχειοστομία και γαστροστομία, εξαιτίας του βαρύτατου τραυματισμού της από τον διαχωρισμό της δεξιας σπονδυλικής αρτηρίας που αιματώνει τον εγκέφαλο προκαλώντας της  ισχαιμικό επεισόδιο, βλάβη που προκλήθηκε  όταν ο φύλακας της τράβηξε απότομα τους ιμάντες της κάμερας και της τσάντας που ήταν περασμένοι στον λαιμό  και χιαστί, αντίστοιχα.

Δήμητρα Λαχουρή ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!