Μedia

10/09/2012 - 15:05

Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Λέσβο

Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ στη Λέσβο

yle="text-align: justify; ">Γενική Συνέλευση των μελών και των εν δυνάμει μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ στην  Λέσβο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στη Μυτιλήνη παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης. Κατά την διάρκεια της συνέλευση ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τόνισε πως αν δεν έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις ο κλάδος θα οδηγηθεί σε κινητοποιήσεις.

Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από τις Ενώσεις Συντακτών προκειμένου να διασφαλιστούν οι πόροι των ασφαλιστικών ταμείων των συντακτών από το «Αγγελιόσημο».

Εκτενής συζήτηση έγινε για το φαινόμενο της παραδημοσιογραφίας και συμφωνήθηκε από όλους το επόμενο διάστημα να ενταθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή του. Όπως τονίστηκε η παραδημοσιογραφία πλήττει ευθέως το δικαίωμα των πολιτών σε έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Κατά την διήμερη παραμονή του στη Λέσβο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ είχε συναντήσεις με τους βουλευτές του νομού Παύλο Βογιατζή, Γιάννη Ζερδελή και Νίκο Σηφουνάκη, όπως και με το Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων με τους βουλευτές ζητήθηκε η στήριξή τους στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος ανεργίας που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, η νομοθετική ρύθμιση του καθεστώτος λειτουργίας των ενημερωτικών ιστοσελίδων και των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε αυτές, η διασφάλιση των πόρων του «Αγγελιόσημου» και η αντιμετώπιση της παραδημοσιογραφίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!