Ναυτιλιακά - Μεταφορές

12/03/2020 - 15:26

Αρνητικός στον κορονοϊό ο ναυτικός του Blue Star Mykonos

Τέλος στην περιπέτεια (

up date  επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που πρώτο μετέδωσε το  Lesvosnews.net 

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείο Υγείας ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου του Έλληνα ναυτικού μέλους του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Mykonos» στον κορονοϊό είναι αρνητικό.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε την άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών της εμφάνισης του κορoνοϊού COVID-19 στον τομέα της ναυτιλίας.

 

η νέα ανακοίνωση της εταιρείας: 

Σχετικά με το περιστατικό ύποπτου κρούσματος Covid-19 που εντοπίστηκε εχθές στο πλοίο BLUE STAR MYCONOS, η Εταιρεία ενημερώθηκε ότι το δείγμα που εστάλη για έλεγχο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αρνητικό για κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Κατόπιν τούτων αναστέλλεται η προηγούμενη οδηγία του ΕΟΔΥ για μη επιβίβαση επιβατών στους ενδιάμεσους λιμένες. Οι επιβάτες θα ενημερωθούν από την Εταιρεία και τα κατά τόπους πρακτορεία για την ώρα αναχώρησης του πλοίου από κάθε λιμάνι αναχώρησης.

Η Εταιρεία ήταν από την πρώτη στιγμή σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, τους οποίους και ευχαριστεί για τη συνεργασία και οδηγίες τους, βάσει των οποίων και αποκλειστικά λειτούργησε.

 

-------------------------------

αρχική ανάρτηση 

Ξεκίνησε από το λιμάνι της Μύρινας το πλοίο Blue Star Mykonos με προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης.

 Σύμφωνα με μαρτυρίες το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το δείγμα για κορονοϊό είναι αρνητικό.  Ακόμη όμως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. 

Όπως πριν από λίγο ενημέρωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία   Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Όπως προσθέτει επίσης η εταιρεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης.

Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης, ότι 127 επιβάτες του πλοίου που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές και τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του μέλους του πληρώματος του πλοίου, που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα

 

 Υπενθυμίζουμε το χρονικό της υπόθεσης: 

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας ( Τετάρτη 11/03/2020 ώρα 10:30 το βράδυ) με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη. Η αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας,  μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής. 

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας.  Και πράγματι το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

 Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο έχει τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.  Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος. 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!