Περιβάλλον

31/08/2019 - 14:34

Από σήμερα 3 δρόμοι της Μυτιλήνης "με όνομα βαρύ σαν Ιστορία"

Γράφει ο Πάνος Πίτσιος 

Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη με περίμενε σήμερα, καθώς κατευθυνόμουν προς το Δημοτικό Θέατρο για την ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Την τελευταία ακριβώς ημέρα της παρούσης Δημοτικής Αρχής, υλοποιήθηκε μία απόφαση της Δ/Κ Μυτιλήνης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των περιοίκων της περιοχής "Άγιος Αντώνιος" Ακρωτηρίου.

Τοποθετήθηκαν από την προσφάτως δημιουργθείσα "Επιτροπή Ονοματοθεσίας Οδών", οι σχετικές πινακίδες με την αναγραφή της ονομασίας, σε τρεις βασικούς δρόμους της περιοχής:

α) Οδός Αργύρη Αδαλή, προς τιμήν του κορυφαίου και διάσημου Μυτιληνιού αρχιτέκτονα του περασμένου αιώνα, που σχεδίασε δεκάδες νεοκλασικά του νησιού (η οδός που οδηγεί προς το Σπήλαιο του Αγίου Βαρθολομαίου),

β) οδός Γιώργου Γιαννουλέλλη, προς τιμήν του επίσης σπουδαίου αρχιτέκτονα, που σχεδίασε το μουσείο Teriade (περιμετρικός δρόμος στον Άγιο Αντώνιο), και

γ) οδός Νότη Παναγιώτου, προς τιμήν του Δημάρχου Μυτιλήνης, την περίοδο 1991 - 1994 (η οδός όπου βρίσκεται το σπίτι του και συνδέει το Ακρωτήρι με το Καγιάνι).

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή αυτή, με την ευχή να προχωρήσει και στην αρίθμηση των κατοικιών, που επίσης εκκρεμεί επί δεκαετίες.

Μοιράσου το άρθρο!