Περιβάλλον

18/01/2021 - 06:36

Άσπρη μέρα ξημέρωσε για τους κατοίκους της Μυτιλήνης

Το χθεσινό έκτακτο δελτίο που μιλούσε για χιόνια ακόμη και στην πόλη της Μυτιλήνης επαληθεύτηκε.

Σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 η Μυτιλήνη ξημέρωσε με χιόνι.  Βέβαια η ποσότητα του χιονιού δεν είναι τέτοια που να δημιουργεί πρόβλημα καθώς η κίνηση στους δρόμους είναι κανονική.

Το λευκό σκηνικό έχει περιοριστεί κυρίως στα οχήματα, στις στέγες και στους δρόμους με ελάχιστη κυκλοφορία. Σίγουρα όμως το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Χιονοπτώσεις είχαμε όλο το βράδυ και σε πολλές περιοχές του νησιού μας. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκαν μόνο στα ορεινά χωριά.

Ενημέρωση από το Δήμο Μυτιλήνης

 

 Λόγω της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου από τη χιονόπτωση και τη δημιουργία παγετού, ο Δήμος Μυτιλήνης σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να παραμείνουν σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο καθαρισμός των δρόμων από το χιόνι και η ρίψη αλατιού συνεχίζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε όσες περιοχές παρουσιάζουν πρόβλημα.

Συνιστούμε στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σε περίπτωση ανάγκης σε σχέση με την κακοκαιρία, οι δημότες να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα: 22513 50540, 22513 50517 και 22513 50574.

----

Πάντως από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν τα φαινόμενα και από την Τρίτη θα έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Η τελευταία φορά που είχε χιονίσει στην πόλη της Μυτιλήνης ήταν το 2017!

Χθες 3 κτηνοτρόφοι απεγκλωβίστηκαν  στο Λεπέτυμνο από συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Μέχρι χθες τα περισσότερα προβλήματα είχαν εντοπιστεί στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. 

 

up date

Προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο προς τον Χάλικα της Μυτιλήνης. Αυτή τη στιγμή μηχανήματα του Δήμου ανοίγουν το δρόμο ενώ φθάνουν και οι αλατιέρες

Μοιράσου το άρθρο!