Περιβάλλον

09/08/2022 - 14:00

Αυγουστιάτικος αχταρμάς στη Βαρειά Μυτιλήνης

Απίστευτο κι’ όμως αληθινό. Φαντάζομαι ότι μόνο στη Μυτιλήνη και στη Λέσβο, μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο (μάλλον το πιθανότερο είναι αυτό), τόσο εγώ όσο και όλοι αυτοί που μου εξέφρασαν τα παράπονά τους, να είμαστε τρελοί και γραφικοί !!!

 

Αυτή η δύσμοιρη η πόλη, περιμένει πώς και πώς, δεκαπέντε μέρες τον Αύγουστο, μήπως και την επισκεφθεί κανένας ξένος.

 

Και ξαφνικά από την 1η Αυγούστου, κυριολεκτικά μέσα στο δεκαπενταύγουστο, αποφάσισαν οι …. αρμόδιοι, να σκάψουν και να κλείσουν το ένα ρεύμα της οδού “Στρατή Ελευθεριάδη” στη Βαρειά, αναγκάζοντας τους οδηγούς όλων των οχημάτων  να χρησιμοποιούν τις παρακαμπτηρίους.  

 

Και καλά, τουρισμό δεν έχουμε. Πες ότι κι’ εμείς οι ντόπιοι περίοικοι, μπορούμε να το ανεχθούμε. Τους εκατοντάδες απόδημους της Βαριάς, του Ακρωτηρίου, του Καγιανιού, της Αγίας Μαρίνας, που έρχονται απ’ όλο τον κόσμο στα εξοχικά τους σπίτια ακριβώς αυτές τις μέρες του χρόνου, δεν έπρεπε να τους σεβαστούν λίγο ??? 

Για να μην πούμε και όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τον κομβικό αυτό δρόμο, για να κατευθυνθούν στα μουσεία Θεοφίλου & Teriade, στα αρκετά καταστήματα εστίασης και όχι μόνο της περιοχής, κ.ο.κ.   

 

Είναι τόσο επείγουσες οι εργασίες που έπρεπε να προγραμματιστούν για το δεκαπενταύγουστο ???   

 

**** ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ακόμα χειρότερο είναι, ότι παρά την ευδιάκριτη προσωρινή σήμανση, πολλοί είναι αυτοί οι ασυνείδητοι οδηγοί, που σωρηδόν παραβιάζουν την οδηγία, με τον ορατό κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Από πού ν’ αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει ??? ****

 

ψψ

 

 

ΠΑΝΟΣ ΜΙΧ. ΠΙΤΣΙΟΣ 

Εκλεγμένος & εν αργία, 

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης 

Μοιράσου το άρθρο!