Περιβάλλον

05/06/2022 - 17:46

«Το Δελφίνι» καθάρισε στην Σκάλα Λουτρών

ΔΕΗ

women

 Με την ευκαιρία της 5ης Ιουνίου, ημέρας αφιερωμένης στην προστασία του περιβάλλοντος, ο Σύλλογός μας «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» πραγματοποίησε εξόρμηση καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους και στην θαλάσσια περιοχή του οικισμού μας. 

   Καθαρίστηκε ο χώρος αθλοπαιδιών, το γήπεδο μπάσκετ, η παιδική χαρά, το λιμανάκι και η θαλάσσια περιοχή μέχρι το ξενοδοχείο ΖΑΙΡΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μέρα πριν αγοράστηκαν και φυτεύτηκαν λουλούδια για τον καλλωπισμό του αύλιου χώρου του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922 της Σκάλας Λουτρών.

   Το μήνυμα που δίνουμε κάθε χρόνο με αυτή την ενέργειά μας είναι ότι είμαστε παρόντες στην προσπάθεια που πρέπει να γίνεται από όλους για την  προστασία των ακτών οι οποίες αποτελούν σημαντικό χώρο αναψυχής των πολιτών, πόλο έλξης επισκεπτών και πηγή οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Ο καθαρισμός και η προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των ακτών, σε συνδυασμό με το ότι αυτές βρίσκονται μέσα στην περιοχή προστασίας του Κόλπου της Γέρας [NATURA 2000] συμβάλουν στην οικολογική ισορροπία και στην ανάδειξη της περιοχής μας. 

   Όπως κάθε χρόνο  λοιπόν  έτσι και φέτος δώσαμε το παρόν στον καλλωπισμό και στην προστασία της περιοχής μας, για μας, για τα παιδιά μας, και για τις επόμενες γενιές, για τα ζώα, τα φυτά και την οικολογική ισορροπία. Ζητάμε την αυτονόητη φροντίδα της τοπικής Κοινότητας Λουτρών και του Δήμου Μυτιλήνης σε θέματα καθαριότητας του οικισμού μας ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχουμε στη Σκάλα Λουτρών αρκετούς επισκέπτες καθώς και ξένους τουρίστες. 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: 

Μοιράσου το άρθρο!