Περιβάλλον

10/05/2019 - 07:20

Δεξαμενή πυρόσβεσης στον Καρυώνα... αχρείαστη να είναι

Όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Καρασαβάσας χθες (09/05/2019) τοποθετήθηκε δεξαμενή πυρόσβεσης, χωρητικότητας 28 κυβικών νερού στη περιοχή της Γέρας και συγκεκριμένα στο δάσος του Καρυώνα, που παραχώρησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λέσβου στην πυροσβεστική και στους εθελοντές πυροσβέστες Γέρας και Πλωμαρίου.

Το συγκεκριμένο σημείο, επιλέχθηκε μεσα από την ανάγκη που δημιουργήθηκε λόγω της τελευταίας φωτιάς, που έκαψε πολλά στρέμματα δάσους πριν δύο χρόνια.

Ο κος Καρασάβας αναφέρει:  "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία ΤΙΤΑΝ, για την δωρεά της δεξαμενής, το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου για την μεταποίησή της και το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας για τη διαμόρφωση του χώρου με τσιμεντένια βάση. Θα ήθελα να θυμίσω ότι ανάλογη δεξαμενή έχει τοποθετηθεί από τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Λέσβου και στη περιοχή του Αμπελικού. Όλοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε, να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε τα δάση μας, και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας"

Μοιράσου το άρθρο!