Περιβάλλον

24/07/2019 - 21:29

Δύο αποδείξεις για τη Μυτιλήνη της αδιαφορίας! Ας καούμε...

Επώνυμη καταγγελία από κάτοικο της περιοχής κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης που αποκαλύπτει την προκλητική αδιαφορία των υπευθύνων. Όταν συμβεί το μοιραίο πάλι θα ψάχνουμε να δούμε τι έφταιξε.... Δήμος Λέσβου και Πυροσβεστική Υπηρεσία σε γραφειοκρατικό σιωπηλό λήθαργο! Αναλυτικά η καταγγελία του κατοίκου της περιοχής

Καλησπέρα σας,

Διαμένω στην περιοχή της Ροκάνης, μετά το Στρατόπεδο 221 στο αεροδρόμιο στον δρόμο προς της Αγία Μαρίνα.

Θα ήθελα σας παρακαλώ να εκθέσω δυο θέματα μήπως και ταρακουνηθούν οι υπεύθυνοι και λυθούν επιτέλους.

Το πρώτο αφορά την κοπή των χόρτων επί του περιφερειακού δρόμου Αεροδρομίου - Αγίας Μαρίνας.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε τα χόρτα εμποδίζουν την ορατότητα και επίσης «βοηθούν» την εύκολη εξάπλωση μιας φωτιάς. Η τελευταία φορά που έγινε κοπή χόρτων στην εν λόγω περιοχή έγινε πριν από τρία χρόνια (το 2016) μονό μετά από αίτησή μου και επίσκεψη στην υπηρεσία των γεωπόνων του Δήμου. Το 2017 δεν έγινε απολύτως τίποτα. Το 2018 αποφάσισα να κάνω την ιδία αίτηση αλλά ηλεκτρονικά. Όχι μονό δεν έγινε τίποτα αλλά ούτε απάντηση δεν πήρα. Φέτος αναγκάστηκα να κάνω πάλι αίτηση ιδιοχείρως χωρίς αποτελέσματα μέχρι τώρα. Μονό κάποιοι πολίτες από μόνοι τους κόβουν γύρω από την οικία τους κάποια λίγα χόρτα.

Για να γίνει αντιληπτή η διαφορά στην νοοτροπία, σας παραθέτω το έξης γεγονός. Πέρυσι έστειλα ταυτόχρονα με τον Δήμο και ένα mail προς την Fraport επισημαίνοντας το γεγονός ότι κάποια χόρτα του Αεροδρομίου βγαίνουν έξω από τον χώρο και εμποδίζουν την ορατότητα των αυτοκίνητων σε στροφές. Σας πληροφορώ ότι το ίδιο μεσημέρι δέχτηκα τηλέφωνο από τον επικεφαλής του αεροδρομίου κ. Λυμτσιούλη για το θέμα αυτό και το ίδιο απόγευμα συνεργείο είχε ξεκινήσει την κοπή των χόρτων. Δυστυχώς αντιλαμβάνεστε την διαφορά ιδιωτικού και δημόσιου φορέα.

 

Το δεύτερο αφορά τα δέντρα που βλέπετε ότι εκατέρωθεν του δρόμου στην περιοχή του κλωβού του Κυνηγητικού Συλλόγου Μυτιλήνης μετά το Στρατόπεδο 221 έχουν πλέον ενωθεί τα κλαδιά τους σε μεγάλο ύψος.

Απευθύνθηκα λοιπόν στην δασική υπηρεσία τον Μάιο  τονίζοντας το γεγονός ότι ο δρόμος από μόνος του θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική αντιπυρική ζώνη αν κοβόταν τα κλαδιά των δέντρων του δάσους που είναι στον νοητό χώρο πάνω από τον δρόμο. Ήρθε για αυτοψία υπάλληλος και η απάντηση που πήρα ήταν ότι αφού χωράει το πυροσβεστικό όλα καλά και αν θέλω να πω εγώ σε κάθε ιδιοκτήτη να κόψει μονός του τα κλαδιά.

Δηλαδή δεν ενδιαφέρει κανέναν η πρόληψη αλλά μονό η αντιμετώπιση και κακώς μάλλον τους ενόχλησα. Αυτή δυστυχώς η νοοτροπία μονό προβλήματα δημιουργεί και κροκοδείλια δάκρυα για την καταστροφές που δυστυχώς δεν αποφευχθήκαν. Αναρωτιέμαι, πόσο δύσκολο είναι για την δασική υπηρεσία να γίνει ένα συμβούλιο και να συζητηθεί αν αυτός ο έρμος ο πολίτης που υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα έχει δίκιο και αν είναι όντως πιο καλή η πρόληψη από την αντιμετώπιση. Αλλά κανένας μάλλον δεν θέλει να βγει από το γραφείο και τον κλιματισμό του, ενώ δασική υπηρεσία σημαίνει να είναι όλη την μέρα στον δρόμο για τέτοια θέματα. Όπως επίσης το γεγονός ότι είναι για μια υπηρεσία είναι πιο εύκολο κάτι τέτοιο που έχει και τα μέσα να το κάνει, δηλαδή την κοπή κλαδιών.

 

Μοιράσου το άρθρο!