Περιβάλλον

08/06/2022 - 16:19

Ενώ υπάρχει εντολή εισαγγελέα δεν έδωσαν το φάκελο της οικοδομικής άδειας στο Αφεντέλι

Εδώ και πάρα πολλές μέρες ο σύλλογος μας είχε καταθέσει αίτημα για να λάβει από την ΥΔΟΜ του Δήμου Δυτικής Λέσβου όλο τον φάκελο της οικοδομικής άδειας στο Αφεντέλι. Αυτό συνέβη αμέσως μόλις καταθέσαμε την αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας. Η ΥΔΟΜ του Δήμου Δυτικής Λέσβου αρνήθηκε να μας δώσει όλα τα στοιχεία λέγοντας ότι θα το κάνει μόνο με εισαγγελική εντολή. 

 

Έτσι λοιπόν καταθέσαμε στις 2 Ιούνη αίτημα στον εισαγγελέα να λάβουμε το φάκελο με όλα τα στοιχεία που ζητάμε αναλυτικά. Την Δευτέρα 6 Ιούνη ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα της Πρωτοβουλίας Ερεσού καθώς δήλωσε ότι υπάρχει έννομο συμφέρον από πλευράς μας.

Σήμερα 8 Ιούνη η Πρόεδρος του συλλόγου μας πήγε στην ΥΔΟΜ του Δήμου Δυτικής Λέσβου και ζήτησε το φάκελο με την εισαγγελική εντολή στο χέρι. Και αρνήθηκαν και πάλι δηλώνοντας η μεν μία υπάλληλος ότι έχουν περιθώριο 30 μέρες, η δε 60!

 

Δεδομένου λοιπόν του ρίσκου που παίρνουν οι υπάλληλοι της ΥΔΟΜ στην υπόθεση, αρχικά από την αρχή της υπόθεσης με όλες τους τις κινήσεις, κινήσεις που περιλαμβάνονται μέσα στην μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε επίσης την Δευτέρα, αλλά και δεδομένου ότι αρνούνται ακόμη και με εντολή εισαγγελέα να μας δώσουν τα έγγραφα που ζητάμε, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα.

 

Αφού η ΥΔΟΜ τα βρήκε όλα νόμιμα και κινήθηκε σε όλα νόμιμα, γιατί δεν δίνουν άμεσα τον φάκελο, και από την πρώτη στιγμή που τον αιτηθήκαμε;

 

Αξίζει το ρίσκο για το χατίρι μιας ιδιώτη που θέλει να καταστρέψει την Ερεσό; 

 

Εμείς πάντως θα το πάμε ως το τέρμα. Ούτε βήμα πίσω!

 

Ζητάμε την άμεση παράδοση του φακέλου με όλα τα έγγραφα της οικοδομικής άδειας για το Αφεντέλι.

 

 

Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός Κοινωνικός Σύλλογος.

Μοιράσου το άρθρο!