Περιβάλλον

31/05/2019 - 15:19

Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της Νότιας Πόλης στο πρόγραμμα "ΦιλόΔημος Ι"

Ένταξη του έργου με τίτλο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι»

Καλά νέα για την πόλη της Μυτιλήνης.  Η νότια πλευρά της  Μυτιλήνης αποκτά σύντομα βιολογικό καθαρισμό! Ένα έργο τεράστιας σημασίας που κινδύνευσε δύο φορές να χαθεί εντελώς!   Χθες - επιτέλους - ο Υπουγρός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι"

Δ

Οι οικισμοί που θα εξυπηρετούνται με το έργο είναι οι οικισμοί Ταξιάρχες, Αγ. Μαρίνα, Βαρειά-Ακρωτήρι, Νεάπολη,  Κουμκό,  Πληγώνι & Αγριλιά Κρατήγου. Είναι οικισμοί που σήμερα συγκεντρώνουν πληθυσμό άνω των 4.000 κατοίκων, που συνεχώς αναπτύσσονται κατ΄επέκταση της πόλης Μυτιλήνης, και είναι ενοποιημένοι αφού δεν υφίστανται πλέον γεωγραφικά όρια μεταξύ τους.  Στην περιοχή είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ξενοδοχεία και το αεροδρόμιο.

Ο ωφελούμενος πληθυσμός σε περίοδο αιχμής στην παρούσα χρονική περίοδο φτάνει τους 5.650 κατοίκους, ενώ ο προβλεπόμενος πληθυσμός αιχμής 20ετίας φτάνει τους 9.600 κατοίκους.

Το μήνυμα του Βουλευτή Γιώργου Πάλλη για την συνεισφορά του Δημάρχου Λέσβου στην ένταξη του έργου στο "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι"

Με τον Σπύρο Γαληνό, τον απερχόμενο Δήμαρχο Λέσβου, δεν προερχόμαστε από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Όμως τα τελευταία 4 χρόνια, που ήταν δύσκολα και απαιτητικά, συνεργαστήκαμε στενά και τις περισσότερες φορές πολύ καλά, γιατί μοιραζόμαστε την αγάπη και την αγωνία για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Χαίρομαι λοιπόν πάρα πολύ που, ένα έργο πολύ σημαντικό για τη Μυτιλήνη, το οποίο ο Σπύρος κυνήγησε με πείσμα για χρόνια, πήρε τον δρόμο της υλοποίησης επί των ημερών του. Μόλις χθες υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης η ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της Νότιας Πόλης στο πρόγραμμα "ΦιλόΔημος Ι", από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 5.000.000 ευρώ.

Σπύρο, εύχομαι απ' την καρδιά μου τα καλύτερα για την υγεία σου, να είσαι πάντα γερός για να καμαρώνεις τα έργα της πετυχημένης θητείας σου, και για να συμβάλλεις όπως μπορείς σε όσα ακόμα δεν προλάβαμε.

Μοιράσου το άρθρο!