Περιβάλλον

02/09/2021 - 09:38

Επικίνδυνο σίδερο καρφωμένο μέσα στη θάλασσα στην παραλία της Κρατήγου

Από ανάρτηση του κ. Πάνου Πίτσιου:

Τις προάλλες έκανα μπάνιο στη μεγάλη παραλία της Κρατήγου, όπου ξαφνικά ανακάλυψα ή μάλλον μου έδειξαν, ένα επικίνδυνο σίδερο καρφωμένο μέσα στο βυθό της θάλασσας, περίπου στα δέκα μέτρα απόσταση από την ξηρά. Έχει ύψος γύρω στο μισό μέτρο και δεν βγαίνει έξω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ δεν είναι καθόλου ευδιάκριτο.

Απ' ότι μου είπαν, το σίδερο αυτό βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια και για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν το είχα προσέξει, αφού στην ακτή αυτή, σπανιότατα μόνο κολυμπάω.

Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού στο σημείο αυτό κάνει το μπάνιο του πολύς κόσμος, ενώ επειδή είναι και πολύ ρηχά με πλούσια αμμουδιά, συνεχώς παίζουν και πολλά παιδιά.

Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να το "ξεκολλήσουμε" και να το αφαιρέσουμε, αλλά ήταν αδύνατον.

Το πώς δεν έχει συμβεί ατύχημα μέχρι τώρα, είναι ευχής έργο. Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε κάποιος που κολυμπάει αμέριμνος, να πέσει πάνω του και να χτυπήσει ή να "σκιστεί".

Τη χειρότερη περίπτωση, ας μη ... τη σκεφτόμαστε. Τη μέρα εκείνη παραδίπλα, κάποια μικρά παιδάκια ανέβαιναν στους ώμους του μπαμπά και έκαναν βουτιές με το κεφάλι. Θεός φυλάξει !!!!

Ας μεριμνήσουν οι αρμόδιες αρχές και ας το αφαιρέσουν, πριν να είναι αργά και έχουμε κανένα δυσάρεστο. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας και έχουν ακούσει τα αυτιά μας τελευταία !!!

ε

**** Το ακριβές σημείο, είναι εκεί που δείχνουν οι φωτογραφίες, μπροστά σχεδόν από την οικία Στουκίδη ****

Μοιράσου το άρθρο!