Περιβάλλον

23/02/2024 - 10:39

Έρχεται κακοκαιρία με νοτιάδες, βροχές και πιθανό χαλάζι

Δεν αποκλείεται το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και δυνατούς νοτιάδες

Οι πιο δύσκολες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, θα είναι η Κυριακή και η Δευτέρα με καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και μετά στο σύνολο της χώρας. Από την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί και οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές φτάνοντας τους 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην περιοχή της Ιταλίας οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο αναμένεται να κινηθεί πιο ανατολικά και κυρίως από το Σάββατο (24/2) το απόγευμα θα απασχολήσει τη χώρα, με πιο δύσκολες ημέρες την Κυριακή και τη Δευτέρα. Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες, πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια προς τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με την κακοκαιρία να επιμένει προς τα ανατολικά, δυτικά και νότια και τη Δευτέρα.

Όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν αποκλείεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας: «Δείχνουμε μια προσοχή μέσα στην Κυριακή και τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται το κύμα κακοκαιρίας να αφήσει μεγάλους όγκους νερού, χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και δυνατούς νοτιάδες, μπορεί να έχουμε προβλήματα σε δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση του καιρού από την Τρίτη».

Από την Τρίτη και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού με καλές θερμοκρασίες, κοντά στους 16-18 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές εξαιτίας και των νοτιάδων που μεταφέρουν πιο θερμές αέριες μάζες.

 

Ο καιρός για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 24-02-2024
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με ενίσχυση από τη νύχτα στο Ιόνιο.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή 25-02-2024
Αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια καθώς και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Οι συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για Δευτέρα 26-02-2024
Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για Τρίτη 27-02-2024
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα όπου τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μοιράσου το άρθρο!